Hunde står i kø til plads på dyreinternaterne
Danskernes hunde står i kø for at blive indleveret på Dyrenes Beskyttelses internater. Organisationen erfarer, at mange familier har høje krav til deres hundes adfærd, men ikke nødvendigvis sætter sig ind i racens behov før anskaffelse.
Hunden har i mange år været danskernes foretrukne kæledyr, men de senere år er der anskaffet rekordmange hunde i Danmark. Af Dansk Hunderegister fremgår det, at der i 2021 blev registreret hele 79.122 nye hunde i Danmark. Men siden har tallet været faldende, og i 2023 blev der registreret 60.390 hunde.
Det kan ifølge Dyrenes Beskyttelse være et tegn på, at markedet for hunde er mættet, og det får nu konsekvenser for hundene på dyreinternaterne.
- Vi oplever en stigende interesse for at komme af med hunde, hvilket bliver tydeligt, når der må oprettes ventelister for at indlevere hunde på vores internater. Der er simpelthen flere mennesker, der vil af med deres hund. Det er en bekymrende udvikling, for lige nu er der mange hunde, som mangler et nyt hjem, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.
Hunde med adfærdsproblemer fylder på ventelisterne
En del af hundene bliver indleveret, fordi der opstår sygdom, skilsmisser eller andre livsændrende forhold. Men der er også en del hunde, som indleveres, fordi de har adfærdsproblemer.
- Mange af de hunde, der bliver indleveret, har forskellige adfærdsproblemer, som ejerne ikke altid selv kan løse, siger Karina Fisker og fortsætter:
- Vi oplever, at der er meget høje krav til hundens opførsel og evner, men ikke altid en forståelse for, at ønskeadfærden ikke nødvendigvis kommer af sig selv. Der skal lægges mange kræfter i dagligt at træne og stimulere sin hund, både fysisk og mentalt. Hvis ikke de behov opfyldes, vil man opleve den uønskede adfærd, hvilket hunden er uden skyld i.
Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at nye hundeejere undersøger nøje, hvad det kræver at have hund, og om ens livsstil passer til et firbenet medlem. Dyrenes Beskyttelse guider her til, hvilke overvejelser nye hundeejere bør gøre sig.
Indtil videre er 584 hunde blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelses internater i Roskilde, Århus, Brande, Nordjylland og på Fyn i 2024. I gennemsnit venter hundene 17 dage på et nyt hjem. Hvis du overvejer at adoptere en hund, kan du finde dit nærmeste dyreinternat her.
Nøgleord
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Rekordmange danskere huser nødstedte dyr27.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Interessen for at blive plejefamilie for svigtede dyr har aldrig været større. Dyrenes Beskyttelses internater fik hjælp fra knap 2000 familier i år. Særlig en dyreart kom i pleje.
Hjorte ramt af fly og en odder i stuen: 2024 blev opsigtsvækkende for dyreredderne20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De frivillige reddere hos Dyrenes Beskyttelse oplevede lidt af hvert i 2024, da de rykkede ud til knap 40.000 sager om dyr i nød.
Dyr dumpes stadig i stor stil16.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Over tusinde dyr er igen i år blevet dumpet, viser tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Det betyder, at der i 2024 i gennemsnit blev dumpet næsten 4 kæledyr om dagen. Organisationen håber, at 2025 bliver året, hvor dumping af dyr droppes.
Husk det nu: Affyringsperioden for fyrværkeri er ændret15.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
15. december starter salgsperioden for fyrværkeri til nytår, men som noget nyt må der i år først lovligt fyres af fra 31. december til 1. januar. Dyrenes Beskyttelse håber, at danskerne er bevidste om ændringen og på den måde tager mere hensyn til både dyr og mennesker.
Organisationer bekymrede for kæledyr: Stop salget af nikotinposer29.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at de små hvide snusposer bliver mere populære, ender flere og flere af dem på gaden og i naturen. Her kan de i værste tilfælde tage livet af hunde og andre dyr, der spiser dem. Det får nu en række organisationer til at råbe politikerne op. Og idéen om et politisk indgreb har tilsyneladende folkelig opbakning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum