Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bog, Bøf og Bif i Glumsø

Del

Torsdag den 10. oktober kl. 17.45-ca. 22.00 inviteres der til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen ”Svar på Helgas brev” af Bergsveinn Birginsson, før vi ser filmen ”Brevet fra Helga” i Glumsø Bio.

Filmen er et romantisk drama i den store stil – fulgt til dørs af bjergtagende billeder fra den islandske natur.
Filmen er et romantisk drama i den store stil – fulgt til dørs af bjergtagende billeder fra den islandske natur. Credit: Jasper Wolf

”Bog, Bøf og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Denne gang skal vi se filmen, ”Brevet fra Helga”. I hovedrollerne ses Thorvaldur Kristjansson (den unge Bjarni), Þorsteinn Gunnarsson (den ældre Bjarni) og Hera Hilmer (Helga). I øvrige roller ses bl.a. Aníta Briem (Unnur – Bjarnis hustru) og Björn Thors (Hallgrimur – Helgas mand).  

En aldrende mands tilbageblik på kærligheden

Bogen ”Svar på Helgas brev” fra 2012 er skrevet af den islandske forfatter og litteraturforsker Bergsveinn Birginsson. Den 90-årige fåreavler, Bjarni, der har levet hele sit liv i et afsides område af Island, skriver et brev til sin elskede Helga. Det er kvinden, han aldrig fik, men på sin egen måde forblev tro. Deres smukke, men korte kærlighedshistorie væves i brevet sammen med erindringsglimt fra et barsk liv tæt på naturen, ligesom pasningen af de højtelskede dyr poetisk smelter sammen med fortællerens erotiske længsel. ”Svar på Helgas brev” er en bevægende fortælling om den lidenskabelige kærlighed og de svære valg, den kan medføre. En lille perle og en stor kærlighedshistorie.

En lidenskabelig og forbudt affære

Filmen ”Brevet fra Helga” (2022) udspiller sig i 1940’ernes Island – i en fjerntliggende fjord, hvor den gifte landmand Bjarni indleder en lidenskabelig, forbudt affære med den håbefulde digter, den ligeledes gifte Helga. Følelserne mellem dem er lige så brusende og stormfulde, som bølgerne i det hav, der omgiver dem. Kærligheden til litteraturen og ikke mindst mellem de to passionerede mennesker står i centrum. Filmen er et romantisk drama i den store stil – fulgt til dørs af bjergtagende billeder fra den islandske natur.  

”Brevet fra Helga”, som er instrueret af Ása Helga Hjörleifsdóttir, havde premiere i 2023.

Aftenens program:

Fra kl. 17.45-19.00 – Café Rejseladen 

Menu: Lammekølle, kartofler, sovs og tzatziki 

Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)

Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio

Fra kl. 19.30-ca. 22.00 - Oplæg om bogen bag filmen, "Svar på Helgas brev" ved Glumsø Bibliotek. Vi ser filmen "Brevet fra Helga" og taler om den bagefter. 

Samlet pris for spisning og biograf: 180 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert). I prisen er inkluderet en kop kaffe eller te i biografen.  

Er du vegetar eller lign., kan du skrive til Marianne fra Café Rejseladen på: Oskar.Rosell@mail.tele.dk

Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!

Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio.

Vil du høre mere om arrangementet, er du velkommen til at henvende dig til:

Glumsø Bibliotek: 55 88 40 30

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye