UNICEF øger indsatsen for at beskytte børn mod mpox-udbrud i Den Demokratiske Republik Congo

Del

Antallet af mpox-tilfælde stiger fortsat i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), og UNICEF styrker nu sin indsats for at støtte regeringen i arbejdet med at beskytte og redde livet for børn under 15 år. Netop børn og unge udgør omkring 60 procent af de mistænkte tilfælde og hele 80 procent af dødsfaldene i år.

Spædbarn i armene på sin mor i et mpox isolation centeret i DR Congo, Juli 2024.
Spædbarn i armene på sin mor i et mpox isolation centeret i DR Congo, Juli 2024. © UNICEF/UNI624814/Benekire

Fra årsskiftet og til den 31. august har DRC registreret mere end 21.000 formodede mpox-tilfælde, herunder over 5.000 bekræftede tilfælde og 700 dødsfald.

"Den her epidemi er så alvorlig, at den risikerer at løbe os af hænde, hvis vi ikke handler nu. Det gør en enorm forskel, at vores team hurtigt kan behandle børn, der er smittet med mpox. Både for at redde liv, men også for at bremse smitten i at sprede sig," siger Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark.

I løbet af den seneste uge har UNICEF modtaget de første 215.000 doser mpox-vaccine, og flere leveringer er på vej. UNICEF leverer forsyninger, sikrer logistikken og uddanner sundhedspersonale i at transportere, opbevare og uddele vaccinerne.

I hele DRC har over 25 millioner mennesker brug for humanitær hjælp, hvoraf næsten 15 millioner er børn. I den østlige del af landet er flere end 7 millioner mennesker blevet fordrevet, hvilket gør DRC til en af verdens største fordrivelseskriser.

"Mange af de børn og deres familier, der nu rammes af mpox, var i forvejen hårdt ramt af væbnet konflikt, fordrivelse og andre sygdomsudbrud. Derfor er det vigtigt, at vores indsats mod mpox ikke overser de allerede eksisterende humanitære behov, men i stedet forstærker det arbejde, der allerede er i gang," siger Susanne Dahl.

HVAD GØR UNICEF:

De seneste måneder har UNICEF styrket overvågningen i lokalsamfundene, uddannet over 200 sundhedsarbejdere og 100 hygiejneeksperter. Desuden er 6.000 hjælpere blevet mobiliseret til at øge bevidstheden blandt befolkningen, mens mere end 30 lokale radiostationer sender vigtige budskaber om folkesundhed og smitte ud til befolkningen.

UNICEF har også oprettet mpox-behandlings- og isolationsenheder i sundhedscentre, der tilbyder gratis behandling og har kapacitet til at rumme mellem 20 og 30 senge. Derudover er mere end 30 medicinske sæt blevet distribueret til sundhedszoner. Fra maj til august 2024 hjalp initiativerne over 1.500 patienter, hvoraf mere end 70 procent var børn under 15 år.

Indsatsen har nået 46 millioner mennesker på tværs af DRC med mpox-relaterede budskaber via massemedier, direkte kommunikation, SMS og digitale kanaler. Den kommende indsats vil fokusere på vaccinens sikkerhed og effektivitet, samtidig med at misinformation imødegås.

Parallelt med den aktuelle indsats, står UNICEF via UNICEF Supply Division, der har hovedkvarter i København, for at indkøbe yderligere mpox-vacciner. UNICEF er verdens største indkøber af vacciner.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

UNICEF: 1,6 mill. doser poliovaccine til Gaza26.8.2024 13:01:21 CEST | Pressemeddelelse

UNICEF, WHO og partnere arbejder sammen med de palæstinensiske sundhedsmyndigheder for at undgå et udbrud af polio blandt Gazas i forvejen hårdt ramte børn. UNICEF har nu leveret 1,2 millioner poliovacciner til Gaza-striben, og de resterende 400.000 ventes snarest at komme ind i Gaza. Med den mængde doser kan mindst 640.000 børn vaccineres i to omgange. Men det kræver en våbenhvile eller som minimum en pause i kampene, før børnene kan få de livsvigtige vaccinationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye