Et stort flertal ved ikke, hvordan rejseforsikringen dækker i tilfælde af kronisk sygdom
Sommerferien er slut og mange danskere kigger måske allerede nu frem mod næste ferie - efterårsferien. Men mange er ikke klar over, hvordan de er dækket på rejsen, hvis de har en kronisk lidelse eller har været i kontakt med en læge forud for rejsen. Det viser en medlemsundersøgelse fra Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab, LB Forsikring.

Ved du, om din rejseforsikring dækker, hvis du er kronisk syg? Sådan lød et af spørgsmålene i LB Forsikrings medlemsundersøgelse. Hertil svarede kun 24 procent ja. 42 procent svarede nej, resten svarede ved ikke.
”Vi vil gerne hjælpe vores medlemmer og andre danskere til at være oplyste om, hvad de kan gøre, hvis de både er rejselystne og samtidigt har en kronisk sygdom eller har været syge forud for rejsen. Det er vigtigt, at man kan være tryg på sin rejse og vide, hvordan man er dækket i tilfælde af sygdom. Kroniske lidelser eller sygdom forud for rejsen kan have betydning for dækningen, derfor er det vigtigt at få en afklaring, inden man rejser afsted, og det gør man med det, der hedder medicinsk forhåndsvurdering,” siger Trine Bechmann Henningsen, skadechef i LB Forsikring.
En medicinsk forhåndsvurdering indebærer, at man to måneder før afrejse og frem mod afrejse datoen kan få en vurdering af, om man kan få dækket behandling af en kronisk lidelse eller eksisterende sygdom under rejsen.
Og den mulighed kender flertallet ikke til. I LB Forsikrings medlemspanel er det således kun 35 procent, der svarer, at de er bekendt med begrebet medicinsk forhåndsvurdering.
”Det er vigtigt at være opmærksom på, at den medicinske forhåndsvurdering er med til at afgøre, hvorvidt bestående sygdomme eller skader har betydning for dækningen under rejsen. Men det kræver selvfølgelig, at der er et udbredt kendskab til ordningen, og det vil vi gerne bidrage til. Det handler om, at vi gerne vil give ro i maven for dem, der lider for eksempel af en kronisk sygdom, men også at forsikre dem, der lever med en sygdom i dagligdagen, at rejser ikke er udelukket. Det skal blot undersøges, før de tager afsted,” lyder det fra Trine Bechmann Henningsen.
Hvad er medicinsk forhåndsvurdering?:
Rejseforsikringen dækker sygdom eller skader, der er opstået under rejsen. Den dækker som udgangspunkt ikke sygdom, der er opstået før afrejse.
Hvis du har forudgående symptomer før afrejse, er det en god idé at undersøge, om det påvirker din dækning. En medicinsk forhåndsvurdering er relevant for dig, der lider af en kronisk sygdom, eller inden for de sidste to måneder har været i kontakt med læge, hospital eller en anden behandler i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst. Formålet med vurderingen er at afklare, hvordan du er dækket på din kommende rejse.
De fleste forsikringsselskaber tilbyder at lave medicinske forhåndsvurderinger. LB Forsikring tilbyder til medlemmerne en test på hjemmesiden, som i mange tilfælde er tilstrækkelig.
Inden du rejser:
- Du kan tage testen tidligst 2 måneder inden afrejse.
Inden du køber en rejse:
- Du kan tage testen, inden du køber din rejse, hvis du har tegnet en afbestillingsforsikring, og gerne vil sikre dig, at du senere kan afbestille, hvis det skyldes en sygdom eller en skade, som var til stede på bestillingstidspunktet.
Fakta om LB Forsikrings medlemsundersøgelse:
Medlemsundersøgelsen er foretaget i maj 2024 i LB Forsikrings medlemspanel, der er rekrutteret blandt LB Forsikrings over 440.000 medlemmer
1316 medlemmer, der alle er over 18 år, har deltaget i undersøgelsen.
LB Forsikrings medlemspanel er et panel af medlemmer på tværs af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring og Runa Forsikring, der frivilligt har meldt sig.
For yderligere oplysninger om undersøgelsen kontakt pressechef i LB Forsikring, Line Ernlund, tlf. 31772465, lier@lb.dk
Om LB Forsikring
LB Forsikring er Danmarks største medlemsejet forsikringsselskab, og består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA.
LB Forsikring har lige over 420.000 medlemmer fordelt i hele landet.
Følg pressemeddelelser fra LB Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra LB Forsikring
LB Forsikring vil forhindre flere cykeltyverier13.5.2025 09:26:12 CEST | Pressemeddelelse
I løbet af den kommende tid vil alle med en aktiv indboforsikring i LB Forsikring blive tilbudt at blive en del af en digital løsning, der kan forebygge cykeltyverier. Målet er at forhindre flere cykeltyverier samt at genfinde stjålne cykler.
Tørt vejr i Danmark: Pas på med ukrudtsbrænderen!12.5.2025 12:08:23 CEST | Pressemeddelelse
DMI melder nu om risiko for landsdækkende tørkedøgn, og tørkeindekset nærmer sig maksimum flere steder i landet. Derfor opfordrer LB Forsikring, Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, til at være varsom med brug af ukrudtsbrændere og åben ild.
Tusinder går sammen og nu skal flere børn og unge med5.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på knap 1 mio. kr. fra LB Foreningen har fonden Just Human netop fået mulighed for at fortsætte deres indsats Just Walk, som gennem lokale gå-værter skaber fællesskaber, hvor man mødes om at gå, nyde lokalområdet og være sammen. Nu skal der også flere børn og unge med i gå-fællesskaberne.
Husker du at vedligeholde dit hus eller fritidshus?11.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Påsken står for døren, og det milde vejr lokker mange danskere ud i solen. Men selvom solen skinner, glemmer flere at give huset et grundigt forårstjek. En ny medlemsundersøgelse fra Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, LB Forsikring, viser, at vigtige dele af boligen ofte bliver overset – og det kan i sidste ende føre til skader.
Millionbevilling skal give flere frivillige og mere fællesskab i psykiatrien13.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en bevilling på knap 4,6 mio. kr. fra LB Foreningen skal Håb i Psykiatrien udvide deres indsats, hvor frivillige skaber pusterum ved at facilitere fællesskaber igennem aktiviteter på de lukkede, åbne og retspsykiatriske afsnit til gavn for indlagte med psykiske lidelser. Målet er, at der skal være frivillige på 200 psykiatriske sengeafsnit og ambulatorier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum