Deltagerrekord med madglæde og godt håndværk i højsædet
Mere end 1.400 mad-entusiaster var med, da “Madscenen for professionelle” slog rekorder for både deltagere og udstillere.

Madhåndværk, autentisk stemning og høj faglighed satte rammen for en summen af liv og passion og skabte en succesfuld dag i TAP1 i København.
Her kom mere end 1.400 deltagere for at hente inspiration fra fagfolk og møde mere end 140 dygtige leverandører, da Dagrofa Foodservice inviterede til “Madscenen for professionelle” onsdag.
Både de velkendte, traditionsrige leverandører, og de nye, unge og innovative fødevarevirksomheder var synlige i TAP1 onsdag den 11. september. Det er tydeligt, at den danske madscene bevæger sig i en mere klimabevidst retning, og mange masterclasses, oplæg og workshops bar præg af netop det på den årlige inspirations- og fødevaremesse.
“Vi er utroligt stolte over, at så mange kunder og samarbejdspartnere har lyst til at dukke op til vores messe, og vi er lige så stolte over, at kunderne, de professionelle køkkener, møder så talstærkt op og finder det så givende, at de vil køre endda mange kilometer på tværs af landet for at være med,” siger Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice.
Direktøren hæfter sig også ved, at man talte i omegnen af 250 deltagere, der lyttede med på masterclasses og podcast. Med Simon Jul som moderator for flere masterclasses på de tre scener, blev deltagerne klogere på plantevalget, danske bælgfrugter og danske lokale fødevarer, Green Lab med Hotel og Restaurantskolen og meget andet.
På den ene scene talte Dagrofas egen koncernchef Tomas Pietrangeli om innovation i den danske fødevarebranche sammen med co-founder af Reduced, Emil Munck de Voss. De talte blandt andet om vigtigheden af at begrænse madspild, som er en stor klimasynder.
“Vi har et fælles ansvar for, at det, der ender på tallerkenerne både på restauranter, i kantiner og derhjemme, støtter op om en bedre fremtid for vores branche og for planeten, og når jeg ser, hvad vores leverandører disker op med på en dag som denne, så får jeg en god fornemmelse. Der er rigtigt meget i gang i den danske fødevarebranche, og det ønsker vi i Dagrofa Foodservice og i hele vores koncern at støtte op om,” siger Michael Christensen.
Konceptchef i Dagrofa Foodservice Marlene B. Lindegaard og kantineleder Line Flintø spillede en stor rolle i podcasten ”Til Bords”, hvor de gav deres input og deltog i snakken om hvordan man i arbejdet med bæredygtighed også sikrer den gode smag og at gæsterne bliver mætte. Det hjælper Dagrofa Foodservice nemlig også med.
Da messen var afsluttet sent torsdag eftermiddag, blev alle madrester samlet ind og afleveret til Fødevarebanken, der leverer maden videre til herberger, krisecentre, skoler, bosteder, madfællesskaber mv. I alt endte donationen på cirka fire tons fødevarer. Selv om tre tons er meget, så kunne tallet have været langt højere og det viser, at Dagrofa Foodservice og leverandørerne har været gode til at estimere forbruget og dermed begrænse madspild.
Stor tak til alle, der deltog i “Madscenen for professionelle” 2024. Det gælder både leverandører og deltagere. Vi håber at se jer igen i 2025.
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
- Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialisterne HKI Ost, Grambogård, Grøn Fokus og Prima Frugt.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkOm Dagrofa
Med over 535 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Sommeren byder på generationsskifte i SPAR Horne7.7.2025 10:44:08 CEST | Pressemeddelelse
Efter 26 år i spidsen for SPAR Horne har Carsten og Gitte Bøgedal den 1. juli 2025 overdraget nøglerne til svigersønnen Emil Christensen, der har været en fast del af butikken siden 2005.
Ny adm. dir. i Aarstiderne vil give flere lyst til at spise mere grønt og økologisk3.7.2025 10:00:03 CEST | Pressemeddelelse
Dorte Tandrup brænder for at gøre gode råvarer, økologi og grønne måltider mere tilgængelige for flere. Til august får hun mulighed for at arbejde med netop den dagsorden, når hun indtræder som ny administrerende direktør i den økologiske pionérvirksomhed Aarstiderne A/S.
Dagrofa Foodservice er ny fødevareleverandør til Danske Diakonhjems plejehjem1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice er den nye centrale fødevareleverandør til Danske Diakonhjem, der er Danmarks største private aktør inden for plejehjem og friplejehjem. Indkøbsaftalen er flerårig og skal bl.a. sikre den bedst mulige mad for beboerne og balance i køkkenbudgetterne.
Dagrofa og Wolt vil sammen nå professionelle køkkener og flere forbrugere – ambitionen er trecifret millionvækst27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen vil Dagrofa og Wolt udnytte det unikke samarbejde mellem detail og foodservice som Dagrofa kan tilbyde. Flere dagligvarebutikker online og lynhurtig levering til både private og nu også professionelle kunder. Målet er en trecifret millionvækst.
Inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’ vender tilbage med endnu flere masterclasses25.6.2025 09:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice står bag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum