Erhvervshus Midtjylland

Nye rapporter sætter fokus på topaktuelt tema om midtjyske ejerledede virksomheder

Del

Erhvervshus Midtjylland har netop lanceret nye rapporter om den midtjyske erhvervsudvikling med særtema om ejerledede virksomheder, generationsskifte og diversitet.

Mette Højborg, direktør i Erhvervshus Midtjylland
Mette Højborg, direktør i Erhvervshus Midtjylland

Det midtjyske erhvervslandskab vrimler med ejerledede virksomheder. Faktisk ligger 35 pct. af den private beskæftigelse i Region Midtjylland i ejerledede- og enkeltmandsvirksomheder.

De netop lancerede rapporter viser, at hele 26% af ejerlederne i virksomheder med mindst fem årsværk er over 65 år. Det svarer til 1.224 virksomheder, som står over for et nært forestående ejerskifte, der for den enkelte kommune og for regionen er vigtig bliver succesfulde, så arbejdspladserne bevares der, hvor de er:

”Ejerledede virksomheder har stor betydning for både den lokale og regionale udvikling, og et succesfuldt ejerskifte er samtidig afgørende for mange ejerledede virksomheders fortsatte udvikling og for fastholdelse af arbejdspladser. Derfor indeholder rapporterne helt naturligt et særligt tema om netop de virksomheder, så vi kan blive klogere på, hvordan vi bedst understøtter og hjælper dem videre”, siger Mette Højborg, direktør i Erhvervshus Midtjylland.

Dykker man ned i rapporterne ser man en forholdsvis stor variation i andelen af ejerledere over 65 år i de respektive kommuner. Fra 6% i både Viborg og Favrskov Kommune til 11% i Lemvig Kommune og 13% i Odder Kommune. Kigger vi nærmere på brancher, så er det særligt virksomheder i ”Bygge og anlæg” samt ”Industri”, der står over for et nært forestående ejerskifte.

Midtjyske ejerledere tager samfundsmæssigt medansvar
Det særlige tema sætter også fokus på diversiteten i de ejerledede virksomheder. Det handler om kønsfordeling i ledelsen, nationalitet og beskæftigelse af personer på kanten af arbejdsmarkedet, som ellers måske ville have svært ved at få et job.

Hele 46% af de ejerledede virksomheder i Midtjylland har ansat medarbejdere i støttet beskæftigelse. Det overgås kun af Nordjylland, hvor 47% af de ejerledede virksomheder med mere end fem ansatte har mindst én medarbejder i støttet beskæftigelse. For landet som helhed er andelen 39%.

Diversitet, herunder brugen af arbejdskraft på kanten af arbejdsmarkedet, bringer nye perspektiver og kompetencer ind i virksomhederne. De kan her markere sig på at tage et samfundsmæssigt medansvar, samtidig med at social ansvarlighed i stigende grad kommer i fokus som et konkurrenceparameter.

Mere data om det lokale erhvervsliv
Interesserer man sig for det lokale erhvervslivs udvikling, er der mere spændende læsning i de nye rapporter, der samler data om det lokale erhvervsliv – fra beskæftigelse og iværksætteri til virksomheders udvikling og eksport. Rapporterne indeholder også statistik om brugen af lokal erhvervsservice og specialiseret vejledning.

Gennem rapporten kan man se, hvordan den pågældende kommune klarer sig i forhold til resten af Region Midtjylland, landet og en gruppe sammenligningskommuner.

Læs de 19 individuelle kommunerapporter her

Læs den tværgående rapport her

Kontakter

Links

Om Erhvervshus Midtjylland

Vi kan være din uvildige sparringspartner
Vores rolle er ikke at fortælle dig, hvad du skal gøre. Det kalder vi nemlig rådgivning. Men du kan bruge os som en uvildig sparringspartner, du kan vende dagligdagen og fremtiden med. Et udefra og ind syn er nemlig altid en god ide.

Vores konsulenter kender de udfordringer, du som virksomhedsejer og -leder står i. Og står til rådighed, når du skal træffe små og store beslutninger om din virksomhed, så du ikke står alene.

Du bestemmer selv hvor lidt eller meget tid, vi skal bruge sammen. Og i hvilken grad vi skal involvere os. Det er din business.

Vi er her bare for at hjælpe.

Ring på 70220076 eller book et møde med en konsulent her 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye