Landbrug & Fødevarer

Familiedag på landet: Udforsk livet i dansk landbrug

Del

Klap en ko, hør en gris grynte, sid i en traktor og bliv klogere på klima, natur og landbrug, når landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til gratis familiedag på landet søndag den 15. september.

Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i dansk landbrug. Søndag den 15. september er der mulighed for at komme helt tæt på kalve, grise og høns, komme med op i de store landbrugsmaskiner eller høre om, hvordan man producerer kirsebærvin eller biogas, når i alt 58 landbrug og virksomheder åbner portene op for nysgerrige gæster. 

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle, der har lyst, en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer. 

"Som landmand arbejder man ikke kun med at dyrke mulden eller passe dyrene, men også med at deltage i den åbne dialog om vores fødevarer og produktionen af dem. I takt med, at spørgsmål om bæredygtighed og klima fylder mere og mere i landbruget, er behovet for at se produktionen endnu vigtigere", siger han. 

I år åbner 58 landmænd og virksomheder dørene op for nysgerrige danskere, der kan lære mere om både køer, grise, får, geder og alt det, der vokser på markerne og buskene. 

Derudover er der mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktionen af blandt andet mejeriprodukter, dyrkning af forskellige grøntsager og planteforædling. 

"Det er en meget bred palette af værter, vi har i år. Der er virkelig noget for enhver smag og alder, med aktiviteter for både børn og de barnlige sjæle, siger Jan Morre Christensen, projektleder, Åbent Landbrug. 

Derudover kan gæsterne i år også blive klogere på klima og landbrug. De vil blandt andet blive mødt af skilte, hvor de kan se, hvilke natur- og klimatiltag der er på den gård, de besøger. I år er det også muligt på 10 forskellige gårde rundt i landet at bygge sit eget insekthotel. Et nyt samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og Landbrugslotteriet.  

Og så er der, som altid, garanti for sjove oplevelser, halm i lommerne og masser af frisk luft.  

Det hele er gratis og foregår søndag den 15. september fra klokken 10-16. Læs meget mere om, hvad du kan opleve og book en billet hos den landmand eller virksomhed, du gerne vil besøge, på aabentlandbrug.dk.  

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse

I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.

Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse

Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye