Moesgaard Museum

Presseinvitation til åbning af ’Moder Jord’ på Moesgaard

Del

Moesgaard Museum inviterer pressen til åbningsreception for særudstillingen Moder Jord torsdag den 10. oktober 2024.

Moesgaard Museums kommende særudstilling ’Moder Jord’ tager de besøgende med på en farverig rejse igennem stenaldermenneskets gudeverden. Vi følger gudedyrkelsen i den periode, hvor mennesket ophører med at leve nomadisk, men bosætter sig fast og begynder at dyrke jorden.

Særåbningen er sammenfaldende med 10-årsjubuilæet for åbningen af Moesgaards ikoniske udstillingsbygning tegnet af Henning Larsen Architects.  

Udstillingen åbnes torsdag 10. oktober kl. 15.00 med en åbningsreception for inviterede gæster. Den åbner for det øvrige publikum den 11. oktober.

Udstillingen åbnes med taler af Direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst, og indholdsansvarlig på udstillingen, Henrik Hvenegaard.

Tilmelding til åbningsreceptionen skal ske senest fredag den 4. oktober til presseansvarlig Naja Kjærgård Laursen på mail: nkl@moesgaardmuseum.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tyregud foran Stonehenge. Visualisering fra udstillingen.
Tyregud foran Stonehenge. Visualisering fra udstillingen.
Moesgaard Museum/Kristian Bay Kirk Moesgaard Museum
Download
Moesgaard Museums ikoniske udstillingsbygning fejrer 10-årsjubilæum den 10.10.2024
Moesgaard Museums ikoniske udstillingsbygning fejrer 10-årsjubilæum den 10.10.2024
Moesgaard Museum Moesgaard Museum
Download

Links

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye