DI - Dansk IndustriDI - Dansk Industri

Vi har brug for flere talenter til digital handel, hvis danske e-com-virksomheder skal have succes i fremtiden

Del

Danskerne handler mere og mere på nettet, og det udgør en enestående mulighed for danske virksomheder for at vækste inden for e-handel. Efterspørgslen på talenter inden for e-commerce er stigende. Med e-Com Talent Award 2025 hylder PostNord og Dansk Industri de talenter og virksomheder, der bidrager til vækst og innovation på området.

Sidste år vandt Martin Thorborg, CEO i Dinero, eCom Award prisen "eCommerce-lederen". Her sammen med branchedirektør Jacob Kjeldsen på scenen.
Sidste år vandt Martin Thorborg, CEO i Dinero, eCom Award prisen "eCommerce-lederen". Her sammen med branchedirektør Jacob Kjeldsen på scenen.

Verdenshandlen rykker i stigende grad over på online-kanaler, men danske virksomheder udnytter ikke det fulde potentiale. Der mangler e-commerce specialister, som kan hjælpe med at skabe vækst. Det kan til dels tilskrives en udbredt usikkerhed om, hvor i virksomheden, området bor.

- E-commerce et er et område i rivende udvikling, og det kan være grunden til, at 37 % af de danske virksomheder er i tvivl om hvilke kompetencer, der skal løfte opgaven, siger Mie Bilberg, der er Dansk Industris ekspert inden for e-commerce.

Med eCom Talent Award 2025 hylder Dansk Industri og PostNord for anden gang de talenter og virksomheder, der bidrager til vækst og innovation indenfor e-commerce. Dialogen omkring sidste års prisuddeling bidrog til oprettelsen af den første professionsbachelor i e-commerce og digital marketing på Aarhus Erhvervsakademi i 2024.

eCom Talent Award hylder branchens talenter

I dansk erhvervsliv er kampen om talenterne benhård, og ifølge Dansk Industri bliver det kun sværere i fremtiden. Derfor er der behov for at identificere, anerkende og fremme de talenter, der driver vækst og innovation i dansk e-commerce.

- Det er afgørende for virksomheder, der vil differentiere sig i e-handelsmarkedet, at have dygtige ansatte med de rette kompetencer. Vi vil derfor igen i år fremhæve allerede eksisterende talenter på området, så vi på den måde kan inspirere til udvikling og innovation i fremtidens e-commerce,” siger Isabella Beck Jørgensen, pressechef hos PostNord.

Annonceringen af prisen sker i forbindelse med konferencen ”ESG & andre trends - Fremtidens e-commerce”, som bliver afholdt af PostNord og Dansk Industri den 5. september 2024.

Der skal findes tre vindere indenfor tre forskellige kategorier: ”eCommerce lederen”, ”eCommerce frontrunner” og ”eCommerce innovation”, hvor sidstnævnte kategori skal hylde en virksomhed, der skaber værdi med AI.

Prisen bliver uddelt i partnerskab med Dansk Industri, PostNord, Ahlsell, Vertica, DiverseEksperter, DynamicWeb og Signifly, som er gået sammen for at hylde de talenter, som vi har brug for flere af.

Læs mere om prisen her: eCom Talent Award │ Hyldest til danske e-commerce talenter - DI (danskindustri.dk)

Mere om eCom Talent Award

Sidste år vandt Martin Thorborg, CEO i Dinero, titlen ”eCommerce lederen”, og Rasmus Stouby, MarTech Lead i No Zebra, titlen ”eCommerce frontrunner”. Tre forskellige juryer bestående af kompetente profiler indenfor e-commerce finder finalisterne og vinderne, som hyldes på en konference afholdt af Dansk Industri den 25. april 2025.

Se mere her:
E-commerce i danske organisationer - DI (danskindustri.dk)

Svært at finde specialiseret arbejdskraft

Manglen på medarbejdere er stadig den største barriere for vækst i de danske virksomheder, hvor 37 % har oplevet, at de ikke kunne rekruttere den profil, de manglede. Og det gælder i endnu højere grad vidensarbejdere.

Læs hele analysen: Medarbejdermangel er stadig største vækstbarriere - DI (danskindustri.dk) 

Kontakter

For yderligere spørgsmål, kontakt:
Pressechef, PostNord, Isabella Beck Jørgensen, tlf. 52 29 86 83, e-mail isabella.beck@postnord.com
Presserådgiver, Dansk Industri, Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye