Affald: Få en god snak ved containeren og bliv bedre til at sortere
Mange kender det sikkert. Fristelsen til lige at tømme sit affald i ”Resten Småt”. Problemet er bare, at det er en rigtig dårlig idé, for op mod 40 pct. af indholdet i containeren på Remmerslund Genbrugsstation er fejlsorteret. Derfor sætter Hedensted Kommune ind med ekstra vejledning i uge 38.
Containeren ’Resten Småt’ på kommunens genbrugsstationer er til resten. Altså i det affald, der er tilbage, efter pladsens brugere har sorteret deres affald.
Dog ryger der ofte mere affald til forbrænding, end hvad der nok egentlig er meningen – eller godt er.
Stikprøver på Remmerslund Genbrugsstation viser, at ca. 40% af indholdet i containeren til forbrænding, ’Resten Småt’, faktisk ikke egnet til forbrænding.
Selvom forbrænding af affald giver el og varme, er det miljø- og klimamæssigt ikke den bedste løsning for håndtering af affaldet. Det er langt bedre at genanvende materialerne.
Fejlsorteringer giver unødig CO2-udledning
Faktisk ville hele 35 pct. af affaldet, som ikke er egnet til forbrænding, kunne genanvendes, herunder især plast, mens 5 pct. ville kræve en anden håndtering, da det kan udlede farlige stoffer ved afbrænding.
- Fejlsortering betyder jo, at vi både destruerer brugbare materialer og udleder unødig CO2, når vi forbrænder eksempelvis plast i stedet for at genanvende det. Når vi brænder brugbare materialer, skal vi bruge ressourcer på at udvinde nye. Det udleder også CO2. Vi har altså meget at spare i forhold til klima og miljø ved at sortere affaldet bedre – og det forsøger vi at optimere gennem styrket vejledning og en god snak på genbrugspladsen, forklarer udvalgsformand for Teknik & Miljø Ove Kjærskov Nielsen (O).
For borgere, der gerne vil have bedre styr på affaldssorteringen er uge 38 altså en god uge at besøge Remmerslund Genbrugsstation på.
Her står både pladspersonalet og vejledere fra JHN Processor klar til at hjælpe ved containeren til ’Resten Småt’.
Det er også muligt at slå op i sorteringsguiden på www.ressourceportal.dk, hvis man er i tvivl om affaldssorteringen. Både på genbrugsstationen og derhjemme.
Kontakter
Ove Kjærskov NielsenFormand for Udvalget for Teknik & Miljø i Hedensted Kommune
Tlf:20 72 66 66Ove.Nielsen@hedensted.dkCecilie Jakobsgaard KvistAntroprolog i Klima, Miljø & Byg, Hedensted Kommune
Tlf:21 74 45 89Cecilie.Jakobsgaard@Hedensted.dkFølg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune
Hedensted Kommune får 4,1 mio. til at styrke naturfagsundervisning14.11.2024 13:32:06 CET | Pressemeddelelse
Villum Fonden har netop givet tilsagn om at investere 4,1 mio. kr. i nye lokaler, udemiljøer og udstyr, som vil skabe endnu bedre rammer for naturfagsundervisningen i Hedensted Kommune. Samtidig indeholder bevillingen midler til at kompetenceudvikle skolernes naturfagslærere til at udnytte de nye rammer og udstyr.
Tilflytterfesten fortsætter: Nu er Hedensted Kommune hjem for flere end 48.000 borgere5.11.2024 10:28:05 CET | Pressemeddelelse
En målrettet strategi, gode muligheder for bolig og job og ikke mindst skønne naturomgivelser gør Hedensted Kommune til et stadigt mere eftertragtet sted at bo.
Millionbyggeri kommer nærmere første spadestik: Stor interesse for at udvikle Juelsminde30.10.2024 10:07:56 CET | Pressemeddelelse
Hedensted Kommune har i samarbejde med lokale aktører i Juelsminde netop udvalgt fire velrenommerede teams til prækvalifikation til udviklingen af Juelsminde by. Her skal strand, havn og bymidte bindes bedre sammen, så byen, der er særligt populær blandt sejlere og turister, opnår en længere sæson og kan realisere sit udviklingspotentiale.
Markant byvækst fortsætter: Hedensted Kommune sælger grunde til lokal udvikler23.10.2024 09:31:48 CEST | Pressemeddelelse
Interessen for at investere og opføre nye boliger i Hedensted Kommune er fortsat høj. Nu er turen kommet til Ølsted, hvor lokalområdet længe har efterspurgt nye lejeboliger.
Hedensted Kommune søger nye idéer til skovplantning: Open Call for skovprojekter 202421.10.2024 13:01:54 CEST | Pressemeddelelse
830 hektar. Så meget skov skal der rejses i Hedensted Kommune inden 2030. Derfor beder kommunen igen i år lokale lodsejere om at komme med forslag til, hvor der kan plantes nye skove.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum