Verdensberømte Margaret Atwood besøger SDU
Mød bestsellerforfatteren bag The Handmaid's Tale på SDU mandag 28. oktober, når hun kommer til Odense for at modtage H.C. Andersen Litteraturprisen 2024. Arrangementet er gratis.
Den canadiske forfatter Margaret Atwood er en af vor tids bedst kendte og bedst-sælgende forfattere. Herhjemme er hun mest kendt for romanen The Handmaid's Tale (Tjenerindens fortælling), der har været forlæg for den populære tv-serie af samme navn.
Atwood har et imponerende og alsidigt forfatterskab bag sig, der strækker sig over 60 år, og som i dag tæller over 40 udgivelser. Hun er kendt og rost for sine romaner, men har også skrevet digte, noveller og essays.
Elsket og hyldet verden over
På SDU bliver Atwood budt velkommen af rektor Jens Ringsmose, præsenteret af lektor Rune Graulund og samtaler med lektor Emily Hogg om sit forfatterskab. Der bliver også lejlighed til at høre Margaret Atwood læse fra sine værker.
- Der findes kun få nulevende forfattere lige så elskede over hele verden og hyldede af kritikere som Margaret Atwood. Hendes besøg hos SDU er en stor ære, og jeg glæder mig meget til at tale med en forfatter, der gennem sin ekstraordinære karriere har berørt klimaforandringer, køn, aldring, eventyr, antikke myter og meget mere, siger lektor i litteratur, Emily Hogg, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, SDU.
Belyser aktuelle samtidsproblematikker
Margaret Atwood bliver den 8. modtager af H.C. Andersen Litteraturprisen. Til oktober kommer hun til Odense for at modtage prisen, og i den forbindelse lægger hun også vejen forbi SDU.
Atwood modtager prisen for sin brug af myter, eventyr og fantastiske og spekulative fortællinger til at belyse samtidspolitiske problemer, skriver priskomitéen i motivationen for udvælgelsen.
Tidligere modtagere af prisen tæller blandt andre J.K. Rowling, Salman Rushdie, Haruki Murakami og Karl Ove Knausgård.
Gratis arrangement – tilmelding nødvendigt
Det er gratis at deltage i arrangementet med Margaret Atwood på SDU, men tilmelding er nødvendigt: http://event.sdu.dk/atwood
Nøgleord
Kontakter
Anne Høgedal, specialkonsulent, Institut fr Kultur- og Sprogvidenskaber
E-mail: anhoe@sdu.dk
Telefon: 6550 4666
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
Gode nyheder: Størstedelen af børn og unge synes, det er nemt at sortere plastikaffald10.12.2024 09:58:20 CET | Pressemeddelelse
Resultater fra dette års Masseeksperiment viser, at kun 13 procent af de adspurgte børn og unge finder det svært at affaldssortere plastik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum