Verdensberømte Margaret Atwood besøger SDU
Mød bestsellerforfatteren bag The Handmaid's Tale på SDU mandag 28. oktober, når hun kommer til Odense for at modtage H.C. Andersen Litteraturprisen 2024. Arrangementet er gratis.
Den canadiske forfatter Margaret Atwood er en af vor tids bedst kendte og bedst-sælgende forfattere. Herhjemme er hun mest kendt for romanen The Handmaid's Tale (Tjenerindens fortælling), der har været forlæg for den populære tv-serie af samme navn.
Atwood har et imponerende og alsidigt forfatterskab bag sig, der strækker sig over 60 år, og som i dag tæller over 40 udgivelser. Hun er kendt og rost for sine romaner, men har også skrevet digte, noveller og essays.
Elsket og hyldet verden over
På SDU bliver Atwood budt velkommen af rektor Jens Ringsmose, præsenteret af lektor Rune Graulund og samtaler med lektor Emily Hogg om sit forfatterskab. Der bliver også lejlighed til at høre Margaret Atwood læse fra sine værker.
- Der findes kun få nulevende forfattere lige så elskede over hele verden og hyldede af kritikere som Margaret Atwood. Hendes besøg hos SDU er en stor ære, og jeg glæder mig meget til at tale med en forfatter, der gennem sin ekstraordinære karriere har berørt klimaforandringer, køn, aldring, eventyr, antikke myter og meget mere, siger lektor i litteratur, Emily Hogg, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, SDU.
Belyser aktuelle samtidsproblematikker
Margaret Atwood bliver den 8. modtager af H.C. Andersen Litteraturprisen. Til oktober kommer hun til Odense for at modtage prisen, og i den forbindelse lægger hun også vejen forbi SDU.
Atwood modtager prisen for sin brug af myter, eventyr og fantastiske og spekulative fortællinger til at belyse samtidspolitiske problemer, skriver priskomitéen i motivationen for udvælgelsen.
Tidligere modtagere af prisen tæller blandt andre J.K. Rowling, Salman Rushdie, Haruki Murakami og Karl Ove Knausgård.
Gratis arrangement – tilmelding nødvendigt
Det er gratis at deltage i arrangementet med Margaret Atwood på SDU, men tilmelding er nødvendigt: http://event.sdu.dk/atwood
Nøgleord
Kontakter
Anne Høgedal, specialkonsulent, Institut fr Kultur- og Sprogvidenskaber
E-mail: anhoe@sdu.dk
Telefon: 6550 4666
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nu kan du lægge hele H.C. Andersens forfatterskab i baglommen2.10.2024 10:28:17 CEST | Pressemeddelelse
Fra i dag bliver læsernes møde med H.C. Andersens samlede værker meget lettere. Med premieren på hcandersen.dk bliver hele det omfattende forfatterskab nemt og gratis tilgængeligt for alle. H.C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet, og H.C. Andersens Hus, Museum Odense står bag med en bevilling fra Kulturministeriet.
På mission for en mere effektiv klimatilpasning i byerne30.9.2024 12:29:53 CEST | Pressemeddelelse
Klimatilpasning er en af de store og komplekse problemstillinger, som samfundet står over for de næste år. Det kræver et godt samarbejde på tværs af sektorer og forvaltninger, samt inddragelse af de mange forskellige interessenter, der er i de enkelte områder. Et nyt dansk-tyskt samarbejdsprojekt under ledelse af SDU Climate Cluster skal undersøge, hvordan den nuværende praksis kan udvikles og derved bidrage til hurtigere og mere effektiv klimahandling i kommunerne så regionerne bliver klimatilpasset. Projektet har modtaget støtte fra Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Union.
Fremtidens telefon kan sende dufte26.9.2024 10:16:33 CEST | Pressemeddelelse
Projektet TeleScent på SDU har netop modtaget en bevilling fra Villum Fondens Experiment-program. Forskerne bag vil tilføje lugtesansen til vores digitale kommunikation, så fremtidens telefonsamtale ikke kun bliver med lyd og video, men også duft.
Forsker: Vi kan genanvende vindmøllevinger fra i morgen24.9.2024 09:37:40 CEST | Pressemeddelelse
Udtjente vindmøllevinger bliver i dag ofte deponeret, altså smidt i et hul i jorden. I sin ph.d.-afhandling har Kristine Wilhelm Lund fra SDU undersøgt, om genanvendelse af vingerne er mulig rent praktisk, logistisk og økonomisk. Og det er det.
Nu begynder byggeriet af SDU’s banebrydende robotcenter på Lindø23.9.2024 11:23:56 CEST | Pressemeddelelse
1. oktober 2024 tages det første spadestik i byggeriet af det ambitiøse danske robotcenter SDU Center for Large Structure Production (LSP) på Odense Havn. Byggeriet er støttet af A.P. Møller Fonden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum