Zoologisk Have i København

FRYGTET SYGDOM HÆRGER: SÅDAN SIKRER ZOO SINE DYR

Del

Dyrlægerne i Zoologisk Have har haft travlt med at vaccinere de dyr, som enten kan dø af  virrussygdommen bluetongue eller kan bære virussen

Se levende billeder fra vaccinationsseancen her: 

https://we.tl/t-c3E7ADuXp6

Credit: Zoologisk Have (må ikke videredistribueres)

ZOO sikrer sine dyr med vaccine
ZOO sikrer sine dyr med vaccine Zoologisk Have

Dyrlægerne i ZOO har haft ekstra travlt de seneste dage efter at den frygtede virussygdom bluetongue blev konstatereret i Europa. De har nemlig været i gang med at vaccinere de dyr i Haven, der enten kan dø af sygdommen eller være bærere af den. 

Det gælder blandt andet drøvtyggere som: køer, geder, lamaer, vicunaer, sabelantilober, kameler, moskusokser og rensdyr 

  • Nogle dyr kan man komme tæt på med vaccinesprøjten og give et hurtigt prik, andre er for sky eller farlige til, at vi kan komme tæt nok på. I de tilfælde kan vi putte vaccinen i et bedøvelsesgevær og skyde dem på sikker afstand. Det er hurtig overstået, og dyret opdager det næsten ikke, lyder det fra dyrlæge i ZOO, Stamos Tahas

Sygdommen spreder sig via små blodsugende mitter, som er en slags myg. De smittede dyr får blandt andet symptomer som væskeansamlinger i hovedet, sår i munden og stivhed. Får, der er smittet, får typisk også blå tunge, heraf navnet. 

Bluetongue-virussen kommer oprindelig fra Afrika, men på grund af klimaforandringer og landbrugets transport af dyr har sygdommen langsomt bevæget sig nordpå til mange europæiske lande. Også til Danmark, hvor der nu har været tilfælde forskellige steder i landet. 

I går opdagede man det første tilfælde af sygdommen i Næstved på Sjælland.

  • Vi ser selvfølgelig med stor alvor på situationen, og gør alt hvad vi kan, for at beskytte vores dyr. Ud over at vaccinere, smører vi dem ind i mitte-middel, som er en slags myggespray, og vi har trænet vores dyrepassere til at holde øje med sygdommen, lyder det fra dyrlægen, som forventer, at problemerne med den forfærdelige sygdom kun bliver værre.
  • Desværre er trenden, at vi år for år ser problemet blive større og større på grund de stigende temperaturer i de europæiske lande og herhjemme. De længere perioder med varme giver gode forhold for den lille mitte, som dermed kan nå at smitte mange flere dyr på en "sæson". 

Fakta: 

ZOO skal have lov af Fødevarestyrelsen til at vaccinere deres dyr. 

Kontakter

Billeder

Download
Stamos Tahas har haft travlt med at vaccinere dyrene i ZOO.
Stamos Tahas har haft travlt med at vaccinere dyrene i ZOO.
Zoologisk Have
Download

ZOO er sat i verden for at fremme naturbevarelse. Det gør vi gennem inspiration og opdagelser for vores gæster i Zoologisk Have København. Vi bidrager aktivt i det internationale arbejde med at bevare dyrearter og naturområder. Vi øger interessen og forståelsen af naturen og dens mangfoldighed og bidrager med vigtig forskning. Alt, hvad vi gør, er natuligvis baseret på et videnskabeligt grundlag.

Følg pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye