En grønnere, privat boligmasse kræver økonomiske incitamenter
Mens en genindførsel af håndværkerfradraget kan forøge aktiviteten i byggebranchen, som i forvejen kører på de høje nagler, har undersøgelser vist, at boligejerne er mere tilbøjelige til at lave klimainvesteringer, hvis de oplever økonomiske incitamenter.
Er du boligejer med planer om at igangsætte byggeprojekter i din bolig, ved du sikkert allerede, at byggeudgifterne er steget væsentligt og at det kan være en udfordring at finde en håndværker, der har tid til at kigge forbi med værktøjskassen. Ender regeringens forslag om at genindføre håndværkerfradraget med at blive en realitet, kan den situation dog blive endnu mere presset. Det vurderer ejendomsmæglerkæden Estate.
-Allerede i dag er det sin sag at få realiseret et byggeprojekt, hvis ens tidshorisont er kort. Når håndværkerfradraget genindføres, er der imidlertid en stor sandsynlighed for, at det blot bliver endnu sværere for danske boligejere at få nogen til at hjælpe dem, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.
Derfor skal man ifølge ham væbne sig med tålmodighed og acceptere, at projekter fremover vil tage længere tid at realisere, end hvad man i første omgang kunne have håbet på. Men skal den private boligmasse gøres grønnere, er det en pris, der kan vise sig værd at betale.
-Fra tidligere undersøgelser og rundspørger, vi har foretaget blandt kunder og befolkningen, ved vi at flertallet vil vælge for eksempel at få lavet nye køkkener eller badeværelser fremfor klimatiltag i deres bolig. Idéen med at indføre et fradrag, som er målrettet klimaforbedringer, ser derfor ud til at være det, der skal til for, at boligejerne for alvor kommer i sving med den grønne omstilling, siger Thomas Hovgaard.
Han mener, at analysen bag håndværkerfradraget umiddelbart er fornuftig, selvom det kan betyde længere ventetider for boligejere og mere travlhed i byggebranchen.
-I sidste ende er det er spørgsmål om prioritering. Vil man realisere det enorme reduktionspotentiale, der ligger i den private boligmasse, bør man også kigge på boligejernes generelle adfærd. Og her ved vi, at der helst skal økonomiske incitamenter til, hvis man vil flytte noget. Selvom der kan være flere gode argumenter imod at indføre håndværkerfradraget lige nu, er det derfor nok noget af det, der skal til, hvis man vil ændre klimaindsatsen i den private boligmasse, siger Thomas Hovgaard.
Kontakter
Thomas HovgaardPresseansvarlig
Tlf:3083 1052Om Estate
Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.
Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.
Følg pressemeddelelser fra Estate
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Estate
Københavnske ejerlejligheder er blevet 6,5 gange dyrere på 30 år9.9.2024 08:59:47 CEST | Pressemeddelelse
Prisudviklingen på det københavnske ejerlejlighedsmarked har i de sidste tredive år været et kapitel for sig. Skal udviklingen dæmpes, er der kun en vej: at bygge mange flere, mindre boliger, lyder vurderingen.
Vi har ti kvadratmeter mere bolig på landet end i storbyen4.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pladsen i vores boliger er steget i de senere år, viser tal, men det er suverænt folk på landet, der har mest plads. Udviklingen hænger i høj grad sammen med boligpriserne, lyder vurderingen.
Optimismen på boligmarkedet er stor23.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
At dømme efter de priser, som landets boligsælgere sætter deres boliger til salg for, er optimisme på boligmarkedet stor i øjeblikket. De faktiske salgspriser er samtidig markant lavere, viser tal, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.
Boligmarkedet droppede sommerferien i år21.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det går godt på det danske boligmarked. Siden 2012 er danske boligejere blevet velsignet med nogle betydelige værdistigninger, som forventes at fortsætte de kommende år.
Antallet af beboede sommerhuse er steget med 20 pct. inden for det seneste år17.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere vælger sommerhuset som helårsbolig, fordi det giver økonomisk mening for dem og fordi nyere lovgivning tillader det. Og meget tyder på, at tendensen vil fortsætte i årene fremover, lyder vurderingen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum