Biodiversitetsrådet er sikret videreførelse i 2025 med finanslovsudspil
Biodiversitetsrådets bevilling er blevet videreført i regeringens finanslovsforslag for 2025 med 4,3 millioner kroner. Det bliver dermed muligt at fortsætte indsatsen med at kvalificere debatten om biodiversitet og levere forskningsbaserede analyser og anbefalinger. En indsats, der ellers ville være slut med udgangen af året.
“Stor ros til regeringen for at prioritere biodiversitet og for fortsat at ønske at understøtte en koordineret, fagligt funderet indsats. Det er en vigtig anerkendelse af vores arbejde med at understøtte og fremme Danmarks biodiversitet baseret på den nyeste videnskabelige viden,” siger Signe Normand, der er forperson i Biodiversitetsrådet.
Biodiversiteten i Danmark står over for væsentlige udfordringer, og der forestår et stort arbejde, hvis tabet af biodiversitet skal vende, og vi skal give en mangfoldig natur videre til de kommende generationer. Derfor er det vigtigt, at vi har et stærkt og uafhængigt Biodiversitetsråd, der kan bidrage med uvildige vurderinger og anbefalinger.
Biodiversitetsrådet vurderer, at en biodiversitetslov med klare målsætninger er afgørende for at sikre biodiversiteten i Danmark. Vi har udført en grundig analyse af, hvordan en sådan lov kan udformes, og vi glæder os over, at regeringen har forpligtet sig til at inkludere en biodiversitetslov som en del af sit regeringsgrundlag.
”Jeg ser bevillingen til Biodiversitetsrådet som udtryk for, at regeringen mener det alvorligt, når de skriver i regeringsgrundlaget, at de vil lave en biodiversitetslov for Danmark. Og det er meget positivt. Med en klar ambition og målsætning for biodiversiteten, kan vi i Biodiversitetsrådet løbende følge op og rådgive om, hvilke indsatser, der bør føres ud i livet og hvordan,” tilføjer Signe Normand.
Derfor er håbet også, at finansieringen af et Biodiversitetsråd i Danmark i fremtiden kan blive permanent, så vidensgrundlaget om Danmarks biodiversitet kan sikres også på lang sigt.
”Vi er meget glade for bevillingen for 2025, men det essentielt, at regeringen og folketinget bakker op med en længere bevilling, da det kræver en langsigtet indsats at redde naturen i Danmark,” slutter Signe Normand.
De ni medlemmer af Biodiversitetsrådet ser alle frem til at fortsætte samarbejdet med regeringen, Folketinget og alle relevante interessenter for at finde konkrete, videnskabeligt baserede løsninger til gavn for Danmarks biodiversitet.
Nøgleord
Kontakter
Tina FruelundKommunikationsansvarlig, Biodiversitetsrådets sekretariat
Tlf:29219632tf@biodiversitetsraadet.dkSigne Normandforperson, Biodiversitetsrådet
Tlf:93522877signe.normand@bio.au.dkLinks
Biodiversitetsrådet
Biodiversitetsrådet er et uafhængigt forskningsbaseret ekspertorgan, der har som opgave at rådgive regeringen og Folketinget om indsatser, der kan vende tabet af biodiversitet til fremgang. Rådet består af ni medlemmer og beskæftiger sig med en række problemstillinger indenfor natur og biodiversitet – både i vand og på land, herunder samspillet med lovgivning, økonomi og adfærd.
Følg pressemeddelelser fra Biodiversitetsrådet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Biodiversitetsrådet
Biodiversitetsrådet inviterer til live-streaming af konferencen "Beskyttelse og genopretning af biodiversiteten frem mod 2030" fredag d. 20. november14.11.2024 11:58:09 CET | Presseinvitation
Biodiversitetsrådet inviterer pressen til at deltage i konferencen "Beskyttelse og genopretning af biodiversiteten frem mod 2030" via live-streaming på dette link: https://getvisualtv.net/stream/?biodiversitetsraadet-3rh7xrcu4. Konferencen åbnes af minister for Grøn Trepart, Jeppe Bruus, og vil inkludere internationale perspektiver på den danske biodiversitetsindsats og drøfte, hvordan vi kan sikre finansiering og implementering af biodiversitet, så vi kan opnå de internationale mål, som Danmark har forpligtet sig til.
Biodiversitetsrådet anbefaler stop for fiskeri med bundslæbende redskaber i beskyttede havområder23.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Biodiversitetsrådet udgiver notatet "Anvendelse af bundslæbende fiskeredskaber i beskyttede havområder - effekten på den marine biodiversitet." Notatet peger på, at fiskeri med bundslæbende redskaber har en negativ effekt på havmiljø og havbundens biodiversitet, og Biodiversitetsrådet anbefaler, at fiskeri med bundslæbende redskaber ikke bør finde sted i beskyttede havområder.
Biodiversitetsrådet udgiver notat om fiskeri med bundslæbende redskaber i beskyttede områder den 23. oktober 202422.10.2024 15:54:48 CEST | Pressemeddelelse
Onsdag den 23. oktober kl. 06.00 udgiver Biodiversitetsrådet et notat, der opsummerer, hvordan fiskeri med bundslæbende redskaber påvirker den marine biodiversitet i beskyttede havområder i Danmark.
Biodiversitetsrådets vurdering: Her skal indsatsen for mere og bedre natur i Danmark målrettes10.10.2024 06:07:35 CEST | Pressemeddelelse
Biodiversitetsrådet offentliggør et nyt notat med et kort over de landområder i Danmark, der kan danne udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder, og beskytte biodiversiteten, både på land og i de ferske vande.
Nyt notat fra Biodiversitetsrådet offentliggøres 10. oktober 20248.10.2024 13:21:29 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag d. 10. oktober kl. 08.00 udgiver Biodiversitetsrådet notatet “Samlet udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder i Danmark”, der peger på de landområder i Danmark, der kan danne udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder og beskytte biodiversiteten både på land og i de ferske vande.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum