Djøf

Djøf: Politikerne må fjerne opgaverne, før man sparer på administrative medarbejdere

Del

Djøf vil holde regeringen fast på, at besparelser på administrative medarbejdere i staten rent faktisk bliver fulgt op med færre opgaver.

Regeringens forslag til finanslov for 2025 udmønter ønsket om at nedlægge 1000 administrative stillinger i staten.

"Det er fint, når politikerne ønsker mindre bureaukrati i den offentlige sektor og færre administrative byrder for erhvervslivet. Men det løses ikke med at fjerne administrative medarbejdere, men ved at fjerne unødvendige regler", siger Sara Vergo, formand for Djøf, og fortsætter:

"Det er en god grundregel, at opgaver og ressourcer skal hænge sammen, og de ansatte i den statslige administration løber allerede stærkt. Derfor har jeg igen og igen opfordret politikerne til at fjerne opgaver, regler og krav, når de vil fjerne medarbejdere. I sidste ende handler det jo om en offentlig sektor, der skal være leveringsdygtig i gennemarbejdede løsninger, høj lovkvalitet og den bedste velfærd for borgerne."

Sara Vergo anerkender, at regeringen i et vist omfang lægger op til at fjerne opgaver, samtidig med, at man vil skære ned.

"Men det vi hører fra medlemmer og tillidsrepræsentanter i staten er, at fjernede opgaver på ingen måde matcher de 1000 færre administrative medarbejdere. Bundlinjen bliver, at de tilbageblevne medarbejdere skal løbe endnu stærkere. Og vi undrer os over, at det ser ud til, at man i mange ministerier allerede er i gang med at effektuere besparelserne inden de politisk er vedtaget", påpeger Sara Vergo.

Sara Vergo fortæller, at Djøf er klar til at bistå medlemmer, der bliver berørt af afskedigelserne.

"Tusind er et stort tal, og det vil berøre rigtigt mange af vores medlemmer. Både dem, der skal finde et nyt job, og dem der er tilbage og skal løfte opgaverne. Der vil være brug for de medarbejdere, der mister deres job andre steder på arbejdsmarkedet. For nogle kan det kræve tid og sparring på, hvad næste skridt skal være. Vi står klar til at bistå vores medlemmer med rådgivning, jobsøgning eller kompetenceudvikling, så alle kommer godt videre i deres arbejdsliv."

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

Om Djøf

Djøf er fagforening og rammen om faglige fællesskaber for 110.000 ledere, medarbejdere, selvstændige og studerende i den private og offentlige sektor i Danmark og i udlandet.

Djøfs medlemmer er langt fra ens. Men de deler passionen for faglighed og akademisk udvikling. Og de er fælles om viljen til at drive og udvikle erhvervsliv og samfund i en bæredygtig retning. 

Djøfs medlemmer sætter deres viden i spil overalt i samfundet: Som rådgivere og konsulenter. Direktører og dommere. Advokater og analytikere. Projektledere og kommunikatører. Bestyrelsesmedlemmer og finansfolk. Eksperter og embedsmænd. Forskere, frivillige og fuldmægtige. Og meget mere. 

Derfor driver Djøf faglig udvikling og inspiration, 1:1 rådgivning og karrieresparring, netværk og debat om aktuelle dagsordener og fremtidens arbejdsmarked. ​

Vi arbejder for at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og et inkluderende arbejdsliv for alle medlemmer. Og vi bakker dig op – også juridisk, hvis du får brug for det.​

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye