DI om finanslov: Stigning i offentligt ansatte skygger for mange gode elementer
Det vækker bekymring i Dansk Industri, at regeringen igen vil øge antallet af offentligt ansatte, men man glæder sig over fokus på grønne investeringer, forbedret håndværkerfradrag og automatisk erhvervsrapportering

Regeringen har præsenteret sit forslag til finansloven for 2025, og det er blevet modtaget med blandede miner i Dansk Industri (DI). Finansloven bruger nemlig flere penge end den aktuelle økonomi i Danmark har godt af, men nogle af dem er dog brugt godt, lyder det fra Danmarks største erhvervsorganisation.
- Vi er enige med regeringen i, at vi skal forsvare og forstærke de grønne danske styrkepositioner og løsninger, der er afgørende for den grønne omstilling. Derfor er det godt, at regeringen vil fortsætte den målrettede grønne investeringsordning med en ekstra bevilling på 500 mio. kroner i 2025, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.
Der er også ros til regeringens fornyelse af boligjobordningen med håndværkerfradrag og servicefradrag.
- Der er masser at tage fat på ude i de danske boliger, og håndværkerfradraget vil gøre det billigere for danskerne at energieffektivisere og klimasikre deres hjem, siger Lars Sandahl Sørensen.
DI har fokus på, at man letter den myriade af bøvl og byrder, som rammer dansk erhvervsliv hvert år, og derfor er der tilfredshed med, at regeringen afsætter 30 mio. kr. om året til automatisk erhvervsrapportering.
- Det skal være lige så let for virksomheder at indberette automatisk til myndighederne, som når danskerne laver selvangivelse. Det er en god investering for både virksomheder og myndigheder, men man kunne godt have haft endnu større ambitioner, siger Lars Sandahl Sørensen med henvisning til, at DI har sat 50 mio. kr. af årligt i sit eget finanslovsforslag.
Endelig er DI-direktøren glad for, at der kommer fokus på de mange unge uden for arbejdsmarkedet.
For mange offentligt ansatte
De gode takter og grønne initiativer ændrer dog ikke på, at finanslovsforslaget er dyrt, og at Danmark fortsat har en meget stor offentlig sektor.
- Det er positivt, at regeringen vil spare 1.000 stillinger i administration i staten, men det står også tindrende klart, at ambitionerne bør være meget større, når den samlede offentlige beskæftigelse samtidig stiger med 5.000 i denne finanslov, siger DI-direktøren.
- Den offentlige beskæftigelse stiger og stiger, og det er bekymrende. Regeringen burde i stedet afstemme finansloven bedre med den økonomiske situation, så finansloven ikke risikerer at bidrage til at øge inflationen i Danmark, og det vil være oplagt at reducere administrationen i staten yderligere.
En yderligere effektivisering vil også frigøre flere ressourcer, som DI gerne så blev investeret i bl.a. en øget konkurrenceevne, der vil styrke Danmarks økonomi til de kommende finanslove.
- Vi så gerne, at man satte penge af til at ville sænke selskabsskatten med to procent. En konkurrencedygtig selskabsskat er vigtig, hvis danske virksomheder skal fortsætte med at tiltrække de investeringer, der skal sikre, at Danmark bliver ved at være et velstående land i en stadig mere usikker verden.
Forslaget er en del af DI’s eget forslag til finansloven, som skal gøre Danmark grønnere, klogere og bedre.
Kontakter
Nis Peder KolbyPresserådgiver
Tlf:40323400nipk@di.dkFølg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
DI: Med 25 år på bagen er Øresundsbroen en større succes end nogensinde1.7.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag fejrer Øresundsbroen 25-års fødselsdag. Nye tal fra Dansk Industri viser, at flere end nogensinde pendler over Øresund til stor gavn for dansk og svensk økonomi. I dag arbejder over 20.000 øresundspendlere i Hovedstadsområdet, og sidste år skabte de værdi for 20 mia. kr.
Nu bliver det lettere at holde kongresser i Danmark med tusindvis af købelystne turister30.6.2025 13:00:17 CEST | Pressemeddelelse
Stor ros fra Dansk Industri. Med ny aftale om international arbejdskraft fjerner regeringen bøvlet regel og giver internationale kongresser og messer mulighed for at søge midlertidige arbejdstilladelser i Danmark.
DI om ny ordning: Internationale kolleger er uundværlige30.6.2025 11:22:59 CEST | Pressemeddelelse
Der kommer færre danskere i den erhvervsaktive alder, og derfor er der et stort potentiale i, at international arbejdskraft kan komme hertil på overenskomstvilkår, lyder vurderingen fra Dansk Industri
DI: Brug forsvarsmilliarder klogt – i samarbejde med erhvervslivet25.6.2025 14:15:13 CEST | Pressemeddelelse
NATO-landene er i dag blevet enige om en ny, historisk målsætning om forsvarsinvesteringer: Fremover skal medlemslandene bruge fem procent af deres BNP på et stærkere forsvar, sikkerhed og beredskab. Med målsætningen følger markante øgede krav fra NATO til nationerne i form af nye styrkemål. Dansk Industri (DI) bakker fuldt op om behovet for at løfte både Danmarks og Europas forsvar i en tid med øget usikkerhed, krig i Europa og hybride trusler – men opfordrer samtidig regeringen til at bruge de mange ekstra forsvarsmilliarder klogt og i tæt samarbejde med det danske erhvervsliv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum