Vejdirektoratet

Ny cykelsti skal øge sikkerheden i Ringkøbing-Skjern Kommune

Del

En ny cykelsti skal give cyklister en mere sikker cykeltur på landevejen syd for Tarm. Vejdirektoratet går nu i gang med at etablere 4,5 kilometer cykelsti på Vardevej.

Vejdirektoratet begynder anlægsarbejdet på en ny cykelsti langs Vardevej i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Vejdirektoratet
Vejdirektoratet begynder anlægsarbejdet på en ny cykelsti langs Vardevej i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Vejdirektoratet

På landevejen syd for Tarm kommer der snart en ny dobbeltrettet cykelsti. Vejdirektoratets entreprenør er begyndt at fjerne jord, krat og buske, så der er plads til den nye cykelsti.

Cykelstien bliver etableret langs Vardevej og vil skabe en sikker forbindelse fra Egvadvej til Brosbølvej, som fører ind til Sønder Vium.

”Den nye cykelsti skal forbedre sikkerheden for cyklister og gøre det mere trygt at vælge cyklen som transportmiddel, når man skal rundt i området,” siger projektleder Mette Aaris-Nielsen fra Vejdirektoratet.

I den kommende tid går arbejdet for alvor i gang, og det vil trafikanter, der benytter Vardevej, kunne mærke. I perioder vil der kun være ét spor tilgængeligt, og derfor bliver der sat trafiklys op, som dirigerer trafikken forbi vejarbejdet. Hastighedsbegrænsningen bliver sat ned til 50 km/t.

Vejdirektoratet forventer, at den nye cykelsti står klar til brug i begyndelsen af 2025.

Fakta om cykelstien
Vejdirektoratet etablerer en dobbeltrettet cykelsti langs Vardevej syd for Tarm. Cykelstien bliver 4,5 kilometer lang.

Cykelstien er finansieret af Infrastrukturplan 2035. Læs mere i indstilling om udmøntning til cykelstier langs statsvejene

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye