Vejdirektoratet

Sikker cykelrute syd for Grenaa

Del

Vejdirektoratet skruer op for cyklisternes sikkerhed på Århusvej med nye cykelstier mellem Trustrup og Homå. Arbejdet er netop skudt i gang.

Vejdirektoratet begynder at anlægge nye cykelstier mellem Trustrup og Homå syd for Grenaa. Foto: Vejdirektoratet
Vejdirektoratet begynder at anlægge nye cykelstier mellem Trustrup og Homå syd for Grenaa. Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet begynder nu at etablere cykelstier langs Århusvej mellem Trustrup og Homå i Norddjurs Kommune.

Cykelstierne skal forbedre forholdene for cyklister og gøre det mere trygt at cykle på landevejen mellem Trustrup og Homå.

”På Århusvej kommer bilerne susende tæt forbi med 80 km/t, og det kan afskrække cyklister for at vælge landevejen. Forhåbentlig kan de nye cykelstier gøre det mere trygt for pendlere og de store skoleelever at tage turen ind til Grenaa," siger projektleder Mette Aaris-Nielsen fra Vejdirektoratet.

Der bliver etableret cykelsti i begge sider af vejen med en længde på ca. 2,6 kilometer. Når projektet er udført, vil der være cykelforbindelse hele vejen fra Trustrup til Grenaa – en strækning på otte kilometer.

Vejarbejdet påvirker trafikken
Vejdirektoratets entreprenør er så småt gået i gang med at gøre plads til de nye cykelstier.

Inden for de næste par uger vil vejarbejdet begynde at påvirke trafikanter i området. I perioder vil der kun være ét spor farbart på strækningen, og derfor bliver der opsat trafiklys, som styrer trafikken forbi vejarbejdet.

Hastigheden på strækningen bliver sat ned fra 80 km/t til 50 km/t, mens vejarbejdet står på. Trafikanterne må derfor forvente lidt ekstra rejsetid i perioden.

Vejdirektoratet forventer, at de nye cykelstier står klar til brug i slutningen af 2024.

Fakta om cykelstien
Vejdirektoratet etablerer enkeltrettede cykelstier i begge sider af Århusvej, som bliver ca. 2,6 kilometer lange.

Som en del af projektet bliver cykelbanerne i Trustrup udvidet, og der bliver etableret enkeltrettede cykelstier efter byskiltet ved Trustrup, som bliver tilsluttet de eksisterende cykelstier ved Homå.

I forbindelse med etableringen af de nye cykelstier bliver sidevejen Fægyden lukket permanent.

Cykelstien mellem Trustrup og Homå er finansieret af Infrastrukturplan 2035. Læs mere i indstilling om udmøntning til cykelstier langs statsvejene

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye