Varde Kommune

Velfærd bliver til nyt valgfag i Varde Kommune

Del

Et nyt valgfag giver unge fra 7.-10. klasse i Varde Kommune mulighed for at prøve kræfter med velfærdsområdet.

VELFÆRD

Det danske samfund har brug for flere velfærdshelte i en tid, hvor færre vælger at arbejde inden for sundhedsfagene, samtidig med der bliver flere ældre.

Et nyt valgfag med navnet Healthcare Hero giver nu unge i 7.-10. klasse i Varde Kommune mulighed for at lære om den nære velfærd i praksis.

Helt konkret vil eleverne lære om psykologiske teknikker inden for coaching og samtaler, sundhedsfremme, førstehjælp, teknologisk udvikling og aktiviteter på ældreområdet.

Healthcare Hero er udviklet i samarbejde med Ungdomsskolen Varde, ProVarde og Varde Kommune. Undervisningen foregår over otte onsdage fra den 23. oktober til 11. december 2024.

Tilmelding foregår på Ungdomsskolen Vardes hjemmeside.

En del af en større indsats

Healthcare Hero er blot et af mange tiltag i Varde Kommune, som er sat i verden for at give yngre generationer et indblik i velfærdsområdet.

I 2023 startede folkeskoleelever fra 0.-10. klasse med at komme i kontakt med sundhedsfagene og velfærdsområdet gennem Healthcare Academy, der består af alderstilpassede forløb med alt fra højtlæsning på plejecentrene til praktikforløb.

Derudover har plejecentre i Varde Kommune gennem længere tid benyttet sig af konceptet, hvor unge mellem 14 og 17 år arbejder i et fritidsjob på plejecentrene. Her er deres opgave at hygge sig med beboerne over et spil eller en snak.

Citat

Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune:

"Fremtiden kalder på flere personer med kompetencer på velfærdsområdet. Derfor er denne mulighed for de unge et vigtigt skridt på vejen for at sikre, at flere får øje på mulighederne på velfærdsområdet, og hvad det vil sige at være en velfærdshelt, der skaber den gode hverdag for vores borgere.”

Kontakter

Om Varde Kommune

- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye