Landbrug & Fødevarer

L&F: Altafgørende med muskler til implementering af Grøn Trepart

Del
Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer
Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer Landbrug & Fødevarer

Kort før sommerferien indgik en samlet Grøn trepart en aftale om et grønt Danmark. En historisk aftale, der tegner linjerne for fremtidens fødevareproduktion og et nyt og grønnere Danmarkskort. I dag har regeringen meddelt, at der kommer en ny ministerpost med ansvar for implementeringen af trepartsaftalen. En nyhed, der vækker optimisme hos formanden for Landbrug & Fødevarer.

- Jeg vil gerne rose regeringen for dagens melding om en minister for grøn trepart. Det kan vise sig at være helt afgørende for, at vi kommer i mål med implementeringen. Det viser mig, at der sættes handling bag det håndslag, vi har givet hinanden i den grønne trepart. For nok er aftalen historisk, og vi er stolte af resultatet, men værdien og resultaterne kommer selvsagt først, når vi er godt i gang med implementeringen. Det er en enorm opgave, der venter. Der er brug for både tempo, muskler og at mindske afstanden fra skrivebordene til virkeligheden ude i landet. Jeg er glad for, at regeringen har samme erkendelse, og at vi fremover får én indgang, siger Søren Søndergaard, formand i Landbrug & Fødevarer.

Han understreger, at implementeringen vil kræve meget af alle parter bag aftalen.

- Særligt lokalt hos os i landbruget, hos de lokale naturfredningsforeninger og i kommunerne, der får et stort ansvar. Det kan og skal vi levere på. Men vi kommer ikke i mål, hvis ikke der fra politisk side afsættes de ressourcer og det fokus, som så stor en implementeringsopgave kræver. Det har vi set før. Blandt andet med omlægningen af lavbundsjorder. Landmænd og andre gode lokale kræfter venter i årevis, mens bureaukrati og administration spænder ben for den grønne omstilling.

Aftalen i den grønne trepart leverer konkrete løsninger, der vil bidrage til at sænke klimaaftrykket yderligere, bidrage til et godt vandmiljø, give mere plads til natur og biodiversitet og styrke beskyttelsen af drikkevandet. Det skal ske samtidigt med, at dansk landbrug udvikler sig som en stærk og internationalt konkurrencedygtig sektor, der også producerer gode og sunde fødevarer i fremtiden.

- I Landbrug & Fødevarer ser vi frem til samarbejdet med den kommende minister for området og ikke mindst at blive endnu klogere på, hvordan regeringen vil organisere arbejdet, så vi netop får mindre og ikke mere bureaukrati, siger Søren Søndergaard.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer
Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Download

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse

I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.

Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse

Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye