Middelfart Sparekasse

Dansk Algeplast kåret som årets klimaiværksætter

Del

Tirsdag aften varmede Middelfart Sparekasse i samarbejde med Folkesparekassens Fond og Danske Iværksættere op til årets Klimafolkemøde ved at overrække 250.000 kroner til Årets Klimaiværksætter, der blev fundet i et stærkt finalefelt med tre innovative virksomheder.

Henrik Truelsen, i midten, smilede bredt, da manden bag Dansk Algeplast blev kåret som Årets Klimaiværksætter 2024. Det gjorde han hos Middelfart Sparekasse, hvor han kunne glæde sig over, at der fulgte 250.000 kroner med æren.
Henrik Truelsen, i midten, smilede bredt, da manden bag Dansk Algeplast blev kåret som Årets Klimaiværksætter 2024. Det gjorde han hos Middelfart Sparekasse, hvor han kunne glæde sig over, at der fulgte 250.000 kroner med æren. Middelfart Sparekasse

Lige om lidt går der en kvart million kroner ind på kontoen hos Dansk Algeplast.

Det blev udgangen på en tirsdag aften båret af innovation og bæredygtighed i Middelfart Sparekasses hovedsæde, og kåringen af Årets Klimaiværksætter blev endnu engang styret roligt og kompetent af Thomas Mengers Karstensen fra TV 2 Fyn.

Det var femte gang, Middelfart Sparekasse i samarbejde med Folkesparekassens Fond og Danske Iværksættere kårede en virksomhed med en bæredygtig og klimavenlig forretningsidé, og igen i år præsenterede de tre finalister, AgroAnt, Nordinvent ApS og Dansk Algeplast, et imponerende højt niveau.

Så skal der siges op

Vinderen blev altså Dansk Algeplast, der har base i Silkeborg, og der var naturligvis både glæde og stolthed hos stifter Henrik Truelsen.

- Jeg arbejder som konsulent ved siden af arbejdet med Dansk Algeplast, og man kan roligt sige, at prisen her betyder alt for mig. For i morgen kan jeg sige konsulentjobbet op og gå fuldtid på Dansk Algeplast, lød fra en storsmilende Henrik Truelsen, der med sejren fik en forrygende konkurrence-debut.

- Det var første gang, jeg stillede op i en konkurrence, hvor der var noget på spil, så jeg er virkelig meget glad for den her, sagde Henrik Truelsen og viftede med den på flere måder store papcheck. 

Kan gøre en stor forskel

Dommerpanelet bestod af Jette Rosenberg, direktør Middelfart Sparekasse, Heidi Hansen, formand Folkesparekassens Fond, Rasmus Mortensen, stifter Lyras (vinder af Årets Klimaiværksætter 2020) samt Jon Bøge Gehlert, klimaredaktør JFM, og sidstnævnte begrundede blandt andet dommerpanelets valg af Dansk Algeplast som vinder med disse ord:

- Det var en meget tæt finale, men med vinderen rammer vi både klima og miljø, og samtidig har vi fornemmelsen af, at pengepræmien kan gøre en stor forskel i den fortsatte udvikling af virksomheden, lød det i begrundelsen:

- Og vi ser ligeledes et kæmpe potentiale i Dansk Algeplast, der endnu er i sin spæde begyndelse. Stort tillykke med prisen og den kvarte million kroner.

Som vinderen Henrik Truelsen sagde under sin præsentation, er der mere blåt end grønt på denne jord, så det er oplagt at bruge havet på en måde, der både gavner det blå, grønne og klimaet generelt. 

Det er det, Dansk Algeplast kan og vil med sin produktion af CO2-negativ algeplast – en produktion der tilmed kan være med til at rense fjorde og hav.

Faktaboks

Tidligere vindere

2020: Lyras

2021: Mewalii

2022: Textile Change

2023: Visibuilt

Kontakter

Om Middelfart Sparekasse

”Til fælles bedste.” Det var udgangspunktet, da Middelfart Sparekasse blev stiftet i 1853, og den sætning har vi levet efter lige siden. For Sparekassen handler til fælles bedste om at gøre en positiv forskel for kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Følg pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye