Repair Cafe Gladsaxe vinder Bæredygtighedsprisen 2024
Repair Cafe Gladsaxe vinder Bæredygtighedsprisen 2024 for sit initiativ med at reparere en lang række produkter. Repaircafeen udbreder også kendskab til bæredygtighed i lokalsamfundet og der er et godt fællesskab i cafeen.
Repair Cafe Gladsaxe er et værksted drevet af frivillige, hvor borgere kan få hjælp til at reparere defekte genstande. Det gælder alt, lige fra elektronik og græsslåmaskiner til tøj og møbler.
- Repaircafeen forlænger levetiden for en lang række produkter og på den måde bidrager cafeen til en cirkulær økonomi og er med til at reducere mængden af affald, der ender på lossepladsen. De frivillige i Repaircafeen har et godt fællesskab og har også afholdt arrangementer, hvor de har oplyst lokalsamfundet om vigtigheden af bæredygtighed. Dermed understøtter de på fineste vis Gladsaxe Kommunes mål om at fremme økonomisk- miljømæssig- og social bæredygtighed, siger borgmester Trine Græse, der overrakte vinderne et diplom på 10.000 kroner.
Repair Cafe Gladsaxe har allerede planer for, hvad pengene skal bruges til. De vil nemlig gerne udvide deres aktiviteter, styrke samarbejdet med lokale virksomheder og skabe workshops og events, der inspirerer til en bæredygtig livsstil.
Tænk på Repair Cafe næste gang, noget går i stykker
Ingeborg Tang, Just Warrer Hornbæk og Søren Dragsted var mødt op på Gladsaxedagen for at modtage prisen. De fortæller, at betydningen af prisen er dobbelt:
- Betydningen af Bæredygtighedsprisen er først og fremmest et stort skulderklap til fixerne på Repair Cafe. De møder frem gang på gang og gør et stort arbejde. De har en åbenhed over for vanskeligheder i arbejdet og de har en positiv og hjælpsom attitude over for borgerne. Prisen har som sådan en kæmpestor betydning for institutionen Repair Cafe Gladsaxe. Dernæst har det også en vigtig udadvendt betydning. Opmærksomheden er vigtig, så cafeen er synlig i borgernes bevidsthed. Vi håber borgerne nu tænker på Repair Cafe Gladsaxe næste gang noget går i stykker.
Repair Cafe Gladsaxe fik også overrakt Årets Bæredygtighedsstatuette af Nelle og Torkel. Nelle har sammen med sine veninder udformet årets Bæredygtighedsstatuette ved en af kommunes sommeraktiviteter for børn fra 0. til 3. klasse på ReMiDa. Torkel er frivillig ved ReMiDa.
Repair Cafe Gladsaxe var også nomineret til prisen i 2020 og holder til i Telefonfabrikken i Søborg.
Lions Gladsaxe og Loppeklubben var nominerede
De to de øvrige nominerede kandidater til prisen i år var Lions Gladsaxe og Philip Gleje fra Loppeklubben i Bagsværd.
Loppeklubben, som drives af Philip Gleje, er en populær genbrugsbutik med børnetøj. Philip var blandt andet nomineret, fordi han har en meget velordnet butik, og han har gjort det hyggeligt og sjovt at købe genbrugstøj til børnene.
Lions i Gladsaxe var nomineret for deres store arbejde for Gladsaxeborgere, både handicappede og andre borgere, der behøver hjælp. Lions har også stort fokus på at genbruge ting og en genbrugsbutik i Søborg, hvor der er omkring 45 frivillige tilknyttet. Lions afsatte i 2018 en million kroner over en 5-årig periode til projekter i Gladsaxe, der er nyskabende og understøtter realiseringen af FN's verdensmål.
Femte gang prisen uddeles
Det er femte gang, at Bæredygtighedsprisen uddeles. Prisen gives til en lokal borger, forening eller organisation, der har gjort noget særligt for at fremme en bæredygtig udvikling i Gladsaxe. Det er håbet, at prisen kan inspirere til andre gode bæredygtige idéer.
Som den første kommune i Danmark indarbejdede Gladsaxe Kommune FN’s verdensmål i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien. Gladsaxe arbejder for social -, miljømæssig - og økonomisk bæredygtighed.
Kontakter
Ulla BadenKommunikationschef
Tlf:22765622ulla.baden@gladsaxe.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Minidrivhuse gør elever mere klimabevidste4.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Elever på Skovbrynet Skole i Gladsaxe har arbejdet med emner som bæredygtigt landbrug og klimaforandringer. Det sker gennem eksperimenter i små, specielle drivhuse.
Anne Sofie Stevnhoved bliver Gladsaxes nye skolechef4.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
1. november tiltræder Anne Sofie Stevnhoved som ny skolechef i Gladsaxe Kommune.
Green Mobility Shift initiativ: Adfærdsdesign skaber grønnere transportkultur i Gladsaxe og Ballerup3.10.2024 14:36:52 CEST | Pressemeddelelse
Onboarding, anerkendelse og kollegafortællinger sætter gang i en bevægelse mod mere grønne transportvaner hos virksomhederne Artelia i Gladsaxe og Ambu i Ballerup. Det er sket gennem adfærdsdesign på alle niveauer i virksomhederne.
Gladsaxe inviterer til debat om handicap og kærlighed27.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe Handicaptilbud og SUKA inviterer til det tankevækkende debatarrangement ’Alle har ret til kærlighed’.
Gladsaxe: Bredt forlig løfter velfærden med 121 millioner20.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Alle partier var med, da Gladsaxe Byråd onsdag aften indgik budgetforlig. Forliget løfter velfærden med 121 mio. kr. blandt andet til børn og unges trivsel, ældreområdet, et lønløft til udvalgte medarbejdergrupper og flere fysiske skolebøger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum