Nyt fælles hjertecenter styrker behandlingen i Region Hovedstaden
Politikerne i Region Hovedstaden har efter en høringsrunde vedtaget ændringer til Hospitalsplan 2025. Al invasiv behandling af hjertesygdomme samles i Hjertecenter Hovedstaden under Rigshospitalet, og på Gentofte Hospital etableres en af Europas største enheder for specialiseret invasiv behandling af forstyrrelser i hjerterytme. Samtidig skal alvorligt syge akutpatienter fra planområde Midt indlægges på Herlev Hospital.
Tirsdag aften vedtog regionsrådet i Region Hovedstaden flere ændringer til den nuværende Hospitalsplan 2025, efter at den har været i høring hen over sommeren.
”Jeg er meget tilfreds med, at alle partier har taget ansvar for at træffe de nødvendige og modige beslutninger om at flytte indlæggelse af akutte medicinske patienter fra Gentofte til Herlev. Patienterne skal tilbydes den bedste akutte behandling, og derfor er vi på grund af personalemangel på Gentofte nødt til at se kritisk på den måde vi har indrettet vores akutte område - som ikke kunne afvente den næste hospitalsplan i 2030,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).
Politikerne i Region Hovedstaden har vedtaget, at akutte patienter, der potentielt er alvorligt syge og måske skal indlægges, modtages på akuthospitalet i Herlev, mens Akutklinikken i Gentofte skal tage sig af voksne og børn, hvis de bliver syge uden for egen læges åbningstid eller kommer til skade, så de har brug for at se en læge akut.
»Manglen på personale i Gentofte er gået fra ondt til værre. Hver dag må der i gennemsnit køre fire til seks ambulancer til Herlev med medicinske patienter, som ikke kan håndteres i Gentofte. Det er vi jo nødt til at gøre noget ved, så alle patienter sikres en behandling af samme høje kvalitet,” siger formanden for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C), der pointerer, at ændringerne samtidig er med til at fremtidssikre Gentofte Hospital, da der fremover samlet set vil komme flere patienter på Gentofte, fx i akutklinikken.
Borgere, der har brug for behandling for noget mindre alvorligt, vil formentlig opleve kortere ventetid på Gentofte, fordi de ikke skal stå i kø med det mere alvorlige.
Samling af hjertepatienter
Udover ændringerne i behandling af akutte patienter betyder ændringerne også etablering af et regionalt hjertecenter – Hjertecenter Hovedstaden – hvor al invasiv behandling af hjertesygdomme (f.eks. pacemakerbehandling, behandling af kransåreforkalkning og hjerterytmeforstyrrelser) samles.
”Styrkelsen af hjerteområdet betyder, at Gentofte Hospital får en af Europas største enheder for specialiseret invasiv behandling af forstyrrelser i hjerterytme. Det er enten, når hjertet “løber løbsk”, som kan behandles med overbrænding af hjertevæv, eller når hjertet slår langsomt, som kræver pacemaker eller en indopereret hjertestarter. Det er områder, hvor der kommer flere og flere patienter,” fortæller Thomas Rohden (Rad.), 2. næstformand i Region Hovedstaden.
Han understreger, at der fortsat vil være stærke hjertemedicinske afdelinger på alle akuthospitalerne, hvor man kan blive behandlet for almindelige og akutte hjertesygdomme, der ikke kræver invasive indgreb.
”Der er fokus på, at hjerteafdelingerne på akuthospitalerne skal være stærke afdelinger med behandling af høj kvalitet baseret på en stærk faglighed, således ikke-invasive patientforløb fortsat kan behandles nær på bopælen," siger Thomas Rohden.
Rigshospitalet og Gentofte Hospital har stor ekspertise i specialiserede operationer i og omkring hjertet. Regionen samler behandlingerne i et center organisatorisk forankret på Rigshospitalet, hvor der er en enhed på Rigshospitalet og en enhed på Gentofte Hospital.
Herlev og Gentofte Hospital vil i november 2024 flytte de medicinske sengepladser fra Gentofte til Herlev og ændre modtagelsen for de akutte patienter, som har behov for vurdering og eventuel indlæggelse. Samtidig vil arbejdet med at etablere Hjertecenter Hovedstaden gå i gang og ventes endeligt gennemført i løbet af foråret 2025.
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Borgere med slidgigt får tilbud om træning – og kan måske undgå operationsbordet7.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. oktober vil de første patienter i Region Hovedstaden få et nyt træningstilbud og hjælp til vægttab, hvis de er henvist med et knæ med slidgigt. Med en ensartet og standardiseret træningsindsats vil en del af patienterne forhåbentligt opleve, at de kan undvære eller udskyde en operation. Det første af sin slags og omfang i Danmark
Erfaren og driftssikker direktør i spidsen for den ny fælles sterilcentral4.10.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vicedirektør i Center for Ejendomme Thomas Bøgeskov tiltræder som direktør for Den Fælles Sterilcentral, der som en ny, selvstændig virksomhed samler de hidtidige regionale og lokale sterilcentraler i Region Hovedstaden. Han understøttes af en bestyrelse med vicedirektør Rene Priess for bordenden
Vaccinationssæsonen åbnes i dag med vaccinationssteder i alle kommuner i Region Hovedstaden1.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Første oktober åbner Region Hovedstadens vaccinationssteder op for vaccination af borgere på 65 år og derover og andre sårbare borgere mod influenza og covid-19.
Region Hovedstaden ansætter Thomas Reimann som direktør for Akutberedskabet30.9.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den konstituerede direktør og tidligere vicedirektør Thomas Reimann er valgt til jobbet som direktør, og koncerndirektør Erik Jylling fremhæver hans ledelsesstil, der handler om at skabe en arbejdsplads med høj trivsel og faglig udvikling for både ledere og medarbejdere
Regionsrådsformand om regionens styrkede beredskab: Vi er nødt til at være endnu bedre beredt på trusler26.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det nye trusselsbillede og de mange små og store kriser, som potentielt kan påvirke sundhedsområdet, betyder, at Region Hovedstaden har oprettet en tværgående beredskabsenhed. Den nye enhed skal understøtte, at alle regionens hospitaler, virksomheder og centre er godt rustet og kan arbejde på tværs og omstille sig hurtigt, når krisen rammer. Regionsdirektør Jens Gordon Clausen understreger, at det kræver øvelse – også med andre myndigheder
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum