Viborg Bibliotekerne

International kulturdag på Hovedbiblioteket i Viborg

Del

Lørdag d. 14. september vil Skakbrættet summe af liv og kulturel mangfoldighed, når Integrationsrådet i Viborg inviterer til international kulturdag.

International kulturdag
International kulturdag

Med dagen ønsker Integrationsrådet at styrke den kulturelle forståelse og fremme fællesskabet blandt mennesker og nationaliteter i vores samfund.
”I en tid, hvor samfundet bliver stadig mere mangfoldigt, er det vigtigt, at mennesker fra forskellige baggrunde kan mødes, dele deres kultur og traditioner, og lære af hinanden”, fortæller Esmeralda Qosja, en af initiativtagerne bag arrangementet.

Kulturdagen vil fungere som en brobygger mellem de forskellige kulturer, hvor deltagerne kan opleve og engagere sig i en mangfoldighed af kulturelle udtryk som musik, dans, kunst og sprog.

”Ved at fremme dialog og samvær på tværs af kulturelle skel, håber vi at nedbryde fordomme og i stedet opbygge gensidig respekt og forståelse”, fortsætter Esmeralda.

Gennem denne dag ønsker Integrationsrådet at skabe et inkluderende miljø, hvor alle, uanset baggrund, føler sig set og værdsat som en del af det fælles samfund. Dette vil ikke kun styrke den enkelte, men også bidrage til en mere sammenhængende og harmonisk samfundsstruktur, hvor forskelligheder bliver anerkendt som en styrke.

Program og aktiviteter
Kulturdagen starter kl. 10, hvor borgmester Ulrik Wilbek og formand for Integrationsrådet Mano Azizi byder velkommen. 

Gæsterne kan forvente en dag fyldt med spændende oplevelser, hvor de vil blive præsenteret for en rig palet af kulturelle aktiviteter og udtryk.

Arrangementet vil byde på en række forskellige stande og boder, hvor repræsentanter fra forskellige lande præsenterer deres kultur gennem musik, kunst, og håndværk. Gæsterne vil få mulighed for at lave henna-maling på hænder, smage autentiske kager/desserter fra forskellige dele af verden og opleve traditionelle danse- og musikoptrædender. Programmet for dagen kan ses på Viborg Bibliotekernes hjemmeside - viborgbib.dk - under Det Sker.

Samlet set vil kulturdagen være en festlig og lærerig oplevelse for alle, hvor der er rig mulighed for at møde nye mennesker, udvide sin horisont, og ikke mindst fejre mangfoldigheden i vores samfund. Gæsterne er velkomne til at komme iført traditionelt tøj.

Kulturdagen finder sted på Skakbrættet på Hovedbiblioteket i Viborg lørdag d. 14. september kl. 10-14. Der er fri entré og alle er velkomne.

Kontakter

Anette Koue, Viborg Bibliotekerne
a6k@viborg.dk, 87873413

Billeder

International kulturdag
International kulturdag
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye