Kirkens Korshær

Kirkens Korshær åbner nyt værested for udsatte i Holbæk

Del

Den 30. august 2024 slår Kirkens Korshær dørene op for en ny varmestue i Holbæk. Varmestuen er en del af et projekt, som udvikler fremtidens væresteder for mennesker i udsathed.

Den nye varmestue i Holbæk er en del af projektet ”Fra væresteder til håbssteder”, som er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond, den filantropiske forening Realdania og Kirkens Korshær.

Projektet har som ambition at udvikle fremtidens væresteder, så de skaber de bedst mulige rammer for både brugernes trivsel og den socialfaglige indsats. Det forklarer chef i Kirkens Korshær, Jeanette Bauer:

  • Vi ved, at de fysiske rammer har en afgørende betydning for det sociale arbejde. Derfor glæder det mig, at vi nu kan tilbyde vores brugere i Holbæk et sted, hvor der er de bedst mulige fysiske forudsætninger for, at de kan finde ro og få dækket deres basale behov på en værdig måde.

Målet med den nye varmestue i Holbæk er at skabe positive omgivelser, hvor man ikke kun er, men hvor man har det godt, og hvor de fysiske rammer løfter det sociale arbejde. Der skal være plads til den svære samtale, til at man kan være fælles om aktiviteter og til, at man kan finde ro for sig selv. Noget som bl.a. kan have en positiv effekt på antallet af konflikter.

Konkret har der i renoveringen af huset været fokus på at skabe en sammenhæng med miljøet inden for i varmestuen og uden for med de nyindrettede haveomgivelser. Varmestuen vil også gerne skabe byens hus, hvor Holbæks borgere kan bruge den nyindrettede 1. sal til sociale arrangementer og aktiviteter.

Udsatte har også brug for rare omgivelser

Ud over den nye varmestue i Holbæk har projektet ”Fra væresteder til håbssteder” tidligere ført til en ny varmestue i Esbjerg og en nyindrettet varmestue i Nykøbing Falster. Alle tre varmestuer er indrettet i samarbejde med brugerne.

Jeanette Bauer håber, at projekterne kan fungere som inspiration til socialt arbejde i fremtiden:

  • Mennesker i udsathed har lige så meget brug for gode og rare omgivelser som alle andre. Og vi har brug for deres input til, hvordan vi bedst skaber dem. Vi håber, at vi med projektet kan vise, hvordan en involverende proces kan se ud, og hvilke positive effekter gode fysiske rammer har.

For at afdække effekterne af projektet undersøger VIVE konfliktniveau og brugernes trivsel før og efter åbningen af de nye væresteder.

Projektet med at skabe fremtidens væresteder i Esbjerg, Nykøbing Falster og Holbæk har modtaget donationer på 22,4 millioner kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond samt 15,9 millioner kr. af den filantropiske forening Realdania.

Åbningen

Indvielsen af den nye varmestue finder sted kl. 11 – 13 i det nyrenoverede værested på adressen Amtmandsvej 4, Holbæk.

På åbningsdagen d. 30. august 2024 er repræsentanter fra Kirkens Korshær, Holbæks borgmester samt brugere til stede.

Arrangementet er åbent for pressen. Tilmelding og spørgsmål til politisk konsulent i Kirkens Korshær Kjartan Andsbjerg på tlf. 29 83 97 70 eller ksa@kirkenskorshaer.dk

Kontakter

Billeder

Om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær blev grundlagt i 1912 og består i dag af ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som driver bl.a. varmestuer, herberger, familiestøttende arbejde og genbrugsbutikker til fordel for de fattigste mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye