Billund Kommune

Unge i Billund Kommune søger mod job og uddannelse

Del

En ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger på, at Billund Kommune er den kommune i Sydjylland, der har flest unge mellem 15 og 24 år i job eller uddannelse.

Ifølge ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er Billund Kommune den kommune i Sydjylland, der har flest unge mellem 15 og 24 år i job eller uddannelse. Foto: Billund Kommune
Ifølge ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er Billund Kommune den kommune i Sydjylland, der har flest unge mellem 15 og 24 år i job eller uddannelse. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Andelen af 15-24-årige, der har grundskolen som højest fuldførte uddannelse, og som hverken var i gang med uddannelse eller i beskæftigelse i september 2023 udgjorde 5,5 procent i Billund Kommune, mens landsgennemsnittet er på 6,3 procent.

Udvalgsformand Robert Terkelsen glæder sig over de unge mennesker og forældre i Billund Kommune, der bakker op om værdien af at gå på arbejde, i skole og på uddannelse.

Samtidig fremhæver han kommunens vedholdende fokus på at styrke det tværfaglige samarbejde på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialområdet i én Ungeafdeling, der ligger placeret i sammenhæng med Campus Grindsted.

”Vi er optaget af at have alle med, og jeg er stolt over, at kommunens dygtige medarbejdere går meget langt for, at de unge, der har vanskeligheder, og som står i udfordrede positioner, lykkes i deres hverdag. Samtidig har vi et fantastisk samarbejde med lokale virksomheder, der tager et socialt ansvar. Det oplever vi blandt andet gennem vores virksomhedsnetværk og initiativer som ”Et fritidsjob til forskel”, hvor udsatte unge i alderen 13-17 år bliver støttet i at finde fritidsjobs, som kan tilføre en tro på dem selv og egen formåen,” siger Robert Terkelsen, formand for Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget.

Indsatser skal understøtte en meningsfuld hverdag for de unge

Generelt har Billund Kommune fokus på at sikre en meningsfuld hverdag for de unge, og den politiske målsætning er, at alle unge, der kan, skal i gang med det samme, hvis de søger uddannelseshjælp.

Alle unge får derfor individuel uddannelsesvejledning i udskolingen, ligesom ungdomsuddannelserne har fokus på gode fastholdelsesindsatser i samarbejde med kommunens Ungeafdeling og PPS.

Samtidig har Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget valgt at prioritere unge i autistiske vanskeligheder, hvor der i en periode på to år er afsat ekstra ressourcer til et særligt hold på kommunens lokale FGU-Skole.

Vi vil gerne, at endnu flere unge kommer til at lykkes med uddannelse og beskæftigelse – også de unge, for hvem vejen kan synes særlig lang eller bumpet. Vi fortsætter derfor vores arbejde med at understøtte unge i at vælge den hverdag, der giver mening for dem,” siger Robert Terkelsen.

Fakta

  • ”Et fritidsjob til forskel” er for udsatte unge i alderen 13-17 år og er støtte fra KG Fonden og Ole Kirk’s Fond. Læs mere.
  • Ifølge undersøgelsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er andelen af 15-24-årige i Billund Kommune, der har grundskolen som højest fuldførte uddannelse, og som hverken var i gang med uddannelse eller i beskæftigelse 5,5 % i september 2023. Det placerer kommunen på en 15. plads blandt kommunerne i undersøgelsen. Over Billund Kommune ligger: Gentofte, Allerød. Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk, Hørsholm, Rudersdal, Aarhus, København, Aalborg, Dragør, Solrød, Odense, Egedal og Furesø.
  • Samtidig peger undersøgelsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på, at de unge, der er vokset op i Billund Kommune og i ungdomsårene flytter til en større studieby, placerer sig bedst sammenlignet med alle kommunerne i Jylland og på Fyn. I september 2023 var 4,9 pct. af de unge, der er vokset op i Billund kommune, nemlig uden job og uddannelse, mens landsgennemsnittet er 6,3 pct.

Læs undersøgelsen her.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye