Seniorpension har overhalet efterlønnen indenom
Seniorpensionen er populær blandt danskerne, og næsten 30.000 danskere er nu på ordningen, som dermed har overhalet efterlønnen. Udviklingen understreger behovet for, at eventuelle reformer af pensionssystemet ser på tværs af både offentlige ordninger og private arbejdsmarkedspensioner, mener forsikrings- og pensionsbranchen.
Både efterlønnen og Arne-pensionen (tidlig pension) har de seneste år været højt på dagsordenen i den offentlige debat. I al stilfærdighed er det dog seniorpensionen, som på kun fire år er blevet den mest populære ordning for tidlig tilbagetrækning blandt danskere. Flere end 29.000 danskere er nu på seniorpension, mens ca. 26.000 er på efterløn. Det fremgår af nye tal fra Jobindsats.
- Der har været gang i pensionsdebatten på det seneste – og med rigtig god grund, for den økonomiske tryghed i alderdommen er så vigtig for danskerne. Netop derfor er det også vigtigt, at politikerne tænker langsigtet og på tværs af de mange ordninger, siger adm. direktør i brancheforeningen Forsikring & Pension Kent Damsgaard.
Han peger på, at der samlet set nu er 68.000 danskere på tidlig tilbagetrækning, når man ser på seniorpension, efterløn og Arne-pensionen.
- Det er mildest talt en markant udvikling i tilgangen til seniorpensionen, og det endda samtidig med, at vi ser rekordmange ældre i job – også efter folkepensionen. Det tyder på, at der er et stort potentiale for at gøre overgangen fra arbejdsliv til pension mere fleksibel for seniorerne, så flere kan fortsætte i job, hvis de kan og vil, siger Kent Damsgaard.
Han opfordrer politikerne til at undgå nye knopskydninger på pensionssystemet og sikre forudsigelighed om eventuelle ændringer.
- Der er mange spændende politiske forslag i øjeblikket til både nye pensionsordninger og markant reformer af vores pensionssystem. Det er kun godt. Men jeg vil på det kraftigste opfordre til at se på pensionssystemet som helhed – f.eks. i regi af en arbejdslivskommission - så vi ikke ender med endnu flere ordninger og regler, som danskerne skal navigere i, siger Kent Damsgaard.
Kontakter
Nicolai SchackePressechef
Tlf:24 24 04 02nis@fogp.dkF&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Ærø har flest stormskader i Region Syddanmark i 20233.10.2024 10:08:44 CEST | Pressemeddelelse
Ærø har været hårdt ramt af storm i 2023, og indtager en kedelig førsteplads i region Syddanmark målt i antal anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, viser en ny opgørelse fra F&P - forsikrings- og pensionsbranchen. Nu står efterårsstormene for døren, så boligejere bør sørge for god forberedelse, lyder det fra Forsikringsoplysningen.
Bornholm topper listen over anmeldte stormskader i Region Hovedstaden3.10.2024 10:08:08 CEST | Pressemeddelelse
Bornholm har mærket stormene i 2023 og indtager en kedelig førsteplads i Region Hovedstaden målt i antal anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, viser ny opgørelse. Nu står efterårsstormene for døren, så boligejere bør sørge for god forberedelse, lyder det fra Forsikringsoplysningen.
Lemvig topper med flest anmeldte stormskader i Region Midtjylland3.10.2024 10:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Lemvig har mærket stormene i 2023 og indtager en kedelig førsteplads i Region Midtjylland målt i antal anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, viser ny opgørelse. Nu står efterårsstormene for døren, så boligejere i hele regionen bør sørge for god forberedelse, lyder det fra Forsikringsoplysningen.
Region Nordjylland topper med flest stormskader pr indbygger i 20233.10.2024 09:44:01 CEST | Pressemeddelelse
Region Nordjylland har været hårdt ramt af storm i 2023 og indtager en tvivlsom førsteplads målt i anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere. Især har Thisted og Jammerbugt holdt for. Nu står efterårsstormene for døren, så boligejere bør sørge for god forberedelse, lyder det fra Forsikringsoplysningen.
Danskerens tryghed stod centralt i statsminister-tale1.10.2024 14:07:31 CEST | Pressemeddelelse
Både pensionsalder og de voldsomme konsekvenser af det vilde vejr var omdrejningspunkter for statsministerens tale. F&P glæder sig over regeringens fokus på så vigtige emner med betydning for danskernes tryghed. Begge dele kræver langsigtede og gode løsninger, mener forsikrings- og pensionsbranchen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum