Danskernes levetid stiger betydeligt

Del

Danskerne kan se frem til at leve længere. Den nyeste opdatering af ATP’s levetidsmodel resulterer i, at den forventede levealder stiger. For kvinderne er der med de ekstra 4,6 forventede måneder tale om den største fremgang i 27 år.

Ifølge den nyeste opdatering af ATP’s levetidsmodel stiger den forventede levealder, og for kvinderne er der tale om den største fremgang i 27 år.
Ifølge den nyeste opdatering af ATP’s levetidsmodel stiger den forventede levealder, og for kvinderne er der tale om den største fremgang i 27 år.

ATP opdaterer hver år sin levetidsmodel, som beregner, hvor gamle danskerne kan se frem til at blive, baseret på det nyeste brugbare data fra dels Danmark, dels 17 andre sammenlignelige lande.

”En stigning på 4,6 måneder i forventet levetid er meget. På kvindesiden er det et tal, vi skal tilbage til 1996 for at matche. Så fremgangen i 2023 er bemærkelsesværdig, men den er – kan man sige - også tiltrængt efter to år med fald i levetiderne,” siger Camilla Fredsgaard Larsen, ansvarshavende aktuar i ATP.

To år med faldende levealder

Både i 2021 og 2022 faldt den forventede levetid for mænd og kvinder. Det skete på bagkant af corona-pandemien.

”2023 blev dermed et vendepunkt, og nu er tilbagegangen fra de senere år indhentet igen, så vi i Danmark igen er på niveau med de levetider, vi havde i 2020. De levetidsforbedringer, vi i ATP havde regnet med at se år for år, kom ikke under pandemien, og det går langsommere nu med at øge levetiden, end det gjorde for 10 år siden,” siger Camilla Fredsgaard Larsen.

Danmark halter bagefter

Set over de seneste 10 år er restlevetiderne for en 67-årig dansker blot steget med ca. én måned om året uanset køn. I den forudgående 10-årsperiode var det tal mere end dobbelt så højt.

”Levetiderne har oplevet et dyk, og nu er der fremgang igen. Men fordi levetiderne ”kun” er tilbage på niveauet fra 2020, tror vi på, at der ligger endnu en pæn portion ekstra levetid og venter på danskerne i de kommende år,” siger Camilla Fredsgaard Larsen.

Danmark ligger fortsat lavt i forventet levetid set i forhold til lande i Europa, vi normalt sammenligner os med.

Se hvor gammel du kan forvente at blive her.

Om ATP’s levetidsforventninger:

ATP's levetidsmodel er baseret på omfattende data fra ATP Livslang Pension, hvor næsten alle danskere er inkluderet. Lige så væsentlige for ATP’s levetidsmodel er data fra 17 andre lande, som vi mener kan sammenlignes med Danmark. Samlet set giver det et robust grundlag for at vurdere fremtidens forventede levealder.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 936 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

ATP og PFA har fastlagt principper for deltagelse i fremtidige børsintroduktioner1.7.2024 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sideløbende med drøftelserne om et forlig af OW Bunker sagen har ATP og PFA ført en dialog med markedsdeltagere om gode børsnoteringsprocesser. ATP og PFA har i den forbindelse fastlagt følgende principper for deres deltagelse i fremtidige børsintroduktioner på det danske marked: En børskandidat bør så tidligt som muligt søge at agere som et børsnoteret selskab og bør i den forbindelse offentliggøre samme information om selskabet, som et børsnoteret selskab ville skulle offentliggøre. En børskandidat og dens rådgivere bør udarbejde et prospekt med det formål at levere, og sikre at prospektet faktisk indeholder, et passende og relevant niveau af information, så potentielle investorer kan træffe velinformerede investeringsbeslutninger. En børskandidat og dens rådgivere bør sikre en grundig due diligence-proces, der kan danne grundlag for udarbejdelse af et prospekt. En potentiel investors behov for information i forbindelse med en børsnotering svarer til en potentiel købers behov for inf

ATP og PFA sikrer forlig i OW Bunker-sagen1.7.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I gruppen af forbundne retssager om det konkursramte OW Bunker har de væsentlige professionelle parter, herunder kapitalfonden Altor, investeringsbankerne samt både de danske og de udenlandske institutionelle investorer, der købte aktier i forbindelse med og efter børsnoteringen af selskabet i foråret 2014, indgået forlig. OW Bunker gik konkurs i november 2014 efter betydelige tab på derivater og tab på et datterselskabs største kunde i Singapore. Konkursen i OW Bunker førte til massive tab både for selskabets kreditorer og de aktionærer, der havde investeret i selskabet ved børsnoteringen og efterfølgende. ATP, PFA og 22 andre danske institutionelle investorer anlagde i 2016 og 2017 to erstatningssager mod OW Bunker, dets tidligere ledelse og bestyrelse, Altor Fund II samt investeringsbankerne Carnegie og Morgan Stanley. De komplekse og omfattende retssager drejede sig om henholdsvis prospektansvar i forbindelse med børsnoteringen og ansvar for brud på oplysningsforpligtelserne i tide

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye