Aarhus Universitet: Arts

Invitation til seminar: Hvordan får vi flere elever med migrantbaggrund til at blive en del af fremtidens ældrepleje?

Del

Aarhus Universitet og VIVE inviterer til seminar d. 29. august på Aarhus Universitet, hvor forskere vil præsentere den nyeste viden om, hvordan vi kan understøtte, at flere herboende migranter uddanner sig som social- og sundhedsprofessionelle og får et job i ældreplejen

Hver anden social- og sundhedshjælperelev og hver fjerde social- og sundhedsassistentelev i Danmark er født og opvokset uden for Danmark, og blandt andet sproglige vanskeligheder gør, at en del af dem har svært ved at færdiggøre deres uddannelse. I forskningsprojektet Fra Migrant til SOSU-aspirant (MIGSOSU) har VIVE i samarbejde med Aarhus Universitet undersøgt, hvordan man i højere grad kan sikre, at flere elever færdiggør deres uddannelse og efterfølgende ønsker at arbejde i ældreplejen. 

- For at sikre en succesfuld uddannelse og et godt arbejdsliv for elever og medarbejdere med migrantbaggrund er der brug for viden om, hvilke udfordringer og barrierer de møder i hverdagen. Netop det har vi undersøgt i projektet, og det er de resultater, vi vil præsentere på seminaret, siger Sara Lei Sparre, seniorforsker hos VIVE. 

Fremskrivninger viser, at der i 2035 vil mangle mindst 15.000 faglærte social- og sundhedsmedarbejdere. 

Ny app kan støtte elever

Projektet har ført til ni anbefalinger til arbejdspladserne, så ledere, oplæringsvejledere og kolleger bedre kan støtte eleverne under oplæringen. Til konference vil forskerne også introducere en ny app, der kan hjælpe eleverne med sprogvanskeligheder.

- Vi har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet SOSU Appen, som kan hjælpe eleverne i plejesituationer, når de taler med borgerne, og med at finde de rigtige ord for de enkelte kropsdele. I appen kan eleverne også få hjælp til fagsprog og forkortelser, siger Johanne Korsdal Sørensen, projektudvikler på MIGSOSU på Aarhus Universitet. 

Seminaret finder sted den 29. august 2024 fra kl. 10-15.30 på Aarhus Universitet (Høegh-Guldbergs Gade 6B, bygning 1630). 

Læs mere om projektet Fra Migrant til SOSU-aspirant: https://cas.au.dk/om-instituttet/afdelinger/antropologi/samarbejde/mantra/samarbejder/migsosu

Projektet er støttet af Innovationsfonden.  

Pressetilmeldinghttps://arts.conferencemanager.dk/?eventcode=tilmsam234

Kontakter

Sara Lei Sparre
seniorforsker – Arbejde og ældre - VIVE
Mobil: +45 40 42 77 95
Mail: sals@vive.dk

Johanne Korsdal Sørensen
Strategisk fundraiser og projektudvikler – Aarhus Universitet
Mobil: +45 21 30 17 87
Mail: jks@cas.au.dk

Jakob Fredslund
Senior Solution Architect - Alexandra Instituttet
Mobil: +45 28 93 91 28
Mail: jakob.fredslund@alexandra.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Dansk film er helt sin egen31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny EU-forskningsrapport med titlen Small European Film Markets: Portraits and Comparisons tegner et billede af dansk film som en ener inden for europæisk film. Rapporten udspringer af Horizon Europe-projektet, CresCine (2023-2026), og blev lanceret sidste uge på filmfestivalen i Cannes. Rapporten sammenligner dansk film med seks andre små europæiske filmlande på en lang række parametre. De øvrige lande er Estland, Belgien (Flandern), Irland, Kroatien, Litauen og Portugal. Den primære periode for sammenligningerne er 2014-2022, mens nyere tendenser kommenteres undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye