Haderslev KommuneHaderslev Kommune

14. februar åbner udstillingen 3D-printet keramik

Del
Pressemeddelelse: Tirsdag d. 14. februar åbner udstillingen 3D-printet keramik v/Anna Andersen ved Ehlers Samlingen, Slotsgade 20. Anna Andersen er uddannet fra Designskolen i Kolding samt Royal Collage of Art i London, og har arbejdet med 3D print siden 2007. “Den gamle keramik fra Ehlers Samlingen har fascineret mig siden jeg som studerende på Designskolen Kolding blev introduceret til museet. Det er et skatkammer af form, overflader og ornamentik og et besøg værd for alle, der arbejder med keramik”. Anna Andersen

Gammelt og nyt

Med inspiration i det gamle lertøj fra Ehlers Samlingen har Anna Andersen skabt nye værker med sin 3D-printer. Printeren arbejder med ler, og resultatet er keramik.

“Selv om teknologien kan meget, kan vi ikke overlade formgivningen til en algoritme. Der skal stadig et menneske til at få en idéen og viljen til at gennemføre den”. Anna Andersen

Printeren gør kun en del af arbejdet, glasering og brænding foregår på traditionel vis, og resultatet er da også keramik. Det er vigtigt for Anna Andersen at vise de nye tekniske muligheder, og samtidig fortælle om den gamle tradition. På udstillingen vil det også være muligt at finde nogle af de glasuropskrifter, hun har brugt til projektet.

Anna håber lertøjet er på vej tilbage i dansk keramik og vil gøre sit, til at inspirere gæsterne til at bruge det flotte ler vi har i Danmark. Det ligger jo i tidsånden at bruge de lokale råvarer, samtidig er der også en energimæssig gevinst ved lertøjet, det skal ikke brændes så højt og man sparer en del på elregningen ved at brænde til lertøjs temperaturer.

Arbejdet med 3D-printet keramik og udstillingen i Haderslev er støttet af Statens Kunstfond og Nationalbankens Jubilæumsfond.

Udstillingen varer fra 14. februar – 11. juni 2023.

Billeder

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Ehlers Samlingen er Nordeuropas største samling af lertøj. Samlingen, der dækker hele Danmark og Nordtyskland, indeholder historiske genstande og kunstkeramik fra mange forskellige tidsperioder – de ældste er mere end 500 år gamle.

Museet er beliggende i Slotsgade 20 i historiske omgivelser og deler baggård med von Oberbergs Hus.

Ehlers Samlingen er opkaldt efter Louis Ehlers, som besluttede at testamentere hele sin samling af lertøj til Haderslev Kommune.

Kontakt Ehlers Samlingen
Ehlers Samlingen
Slotsgade 20
6100 Haderslev
Telefon: +45 74 34 78 17
Email: ehlers@haderslev.dk

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter16.3.2023 10:57:47 CET | Pressemeddelelse

Historie Haderslev indbyder i april-maj 2023 til en foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter. I forbindelse med Besættelsen blev det danske samfund underlagt et voldsomt pres. Alle måtte forholde sig til nye realiteter og tage et standpunkt og vælge side. Nogle endte på den forkerte side og oplevede efter Befrielsen voldsomme konsekvenser af dette valg. De tre foredragsholdere beskæftiger sig alle med forskellige grupper i det danske samfund, der oplevede konsekvenser af egne eller andres handlinger under Besættelsen.

Afgørelse i byretten i sag om Sundplejen7.2.2023 10:24:16 CET | Pressemeddelelse

Haderslev Kommune ophævede i september 2021 deres kontrakt med Sundplejen om hjemmehjælp til borgerne og politianmeldte samtidig virksomheden for uberettiget at opkræve betaling for hjælp, da man mente, de ikke havde udført den bestilte hjælp hos borgerne. Efterfølgende stævnede Sundplejen Haderslev Kommune for uberettiget at ophæve kontrakten. Det er den sag, der nu er faldet dom i. Politianmeldelsen ligger fortsat hos politiet, der efterforsker sagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum