Hedensted Kommune

Lavbund: Landboforeninger og Hedensted Kommune inviterer til gående infomøde ved Uldum Kær

Del

Hedensted Kommune rummer flere arealer, der kan være velegnede til såkaldte lavbundsprojekter, hvor co2 og næringsstoffer kan bindes i jorden. På det gående informationsmøde, som finder sted på marker i området, kan interesserede og lodsejere få viden om, hvilke muligheder der i de kommende år vil være for at deltage i et lavbundsprojekt, og hvad det vil indebære – både økonomisk og praktisk. 

Uldum Kær er et af de områder i Hedensted Kommune, hvor der kan være et potentiale for lavbundsprojekter. Derfor inviterer de lokale landbrugsorganisationer og Hedensted Kommune til gående infomøde om emnet.
Uldum Kær er et af de områder i Hedensted Kommune, hvor der kan være et potentiale for lavbundsprojekter. Derfor inviterer de lokale landbrugsorganisationer og Hedensted Kommune til gående infomøde om emnet. Hedensted Kommune

På infomødet deltager både lokale landmænd, som ønsker at få belyst mulighederne for potentielle lavbundsprojekter, eksperter fra landbrugets egne organisationer og Hedensted Kommune, som har fået støtte af Miljøstyrelsen til at foretage en grundig kortlægning af, hvor lavbundsprojekter giver bedst mening at gennemføre.  

Formand for Udvalget for Vækst & Klima Lars Poulsen (V) forklarer om baggrunden for infomødet:

- Vi har indgået et ambitiøst klimapartnerskab med landbruget i Hedensted Kommune. En del af det handler om at afsøge mulighederne for, hvordan vi fx kan reducere udledningen af co2 og næringsstoffer. For nogle landbrug og lodsejere kan et lavbundsprojekt give god mening, mens det måske ikke gør for andre. Det finder vi bedst ud af ved at undersøge tingene til bunds og gennem en åben og fordomsfri dialog om mulighederne, så det er det, vi lægger op til her i, mens vi tager Uldum Kær i øjesyn – og det håber jeg mange vil bakke op om.

En af dem der gerne vil støtte op om en åben dialog er Søren Moss Rasmussen, der ejer jord ved Uldum Kær:

- For mig som landmand og lodsejer er det meget vigtigt at få belyst både fordele og ulemper. Hvad vil et projekt betyde økonomisk, hvilken miljøeffekt kan jeg forvente, men jo også, hvad det vil betyde for et område som Uldum Kær, hvis flere arealer skal indgå i sådan et projekt? Derfor lægger jeg jord til noget af infomødet, så vi kan få syn for sagen og sammen blive klogere på, hvilke muligheder der er.

Hedensted Kommune har modtaget en millionbevilling fra Miljøstyrelsen til netop at undersøge, hvor lavbundsprojekter giver bedst mening.

Det betyder, at lodsejere kan få vurderet potentialet for et lavbundsprojekt – og efterfølgende træffe en beslutning, om selve projektet skal gennemføres. Det vil altid være frivilligt at deltage, også selvom der er blevet gennemført en vurdering af potentialet i det konkrete projekt.  

- Det er meget vigtigt at understrege, at deltagelse i infomødet er helt uforpligtende – og at et evt. lavbundsprojekt altid vil afhænge af, at ejeren af jorden siger ja, men også om projektet i praksis kan gennemføres og giver mening. Det vil sige, at man som led i et projekt altid vil få vurderet sin jord og herefter selv vælge, om man ønsker at deltage – uanset hvor velegnet jorden er til projektet, forklarer Marc Reseke, klima- og partnerskabskoordinator i Hedensted Kommune.    

FAKTA:

  • Markvandringen ved Uldum Kær finder sted onsdag den 4. september kl. 19-21.
  • Mødestedet er hvor Kærvejen møder Dortheasvej.
  • Tilmelding ikke nødvendig.
  • Østjysk Landboforening, Vejle-Fredericia Landboforening og Hedensted Kommune står bag infomødet, som skal være med til at give et indblik i de konkrete muligheder for at undersøge potentialet i - og evt. efterfølgende gennemføre et lavbundsprojekt.
  • På infomødet kan du blandt andre møde Eja Lund, udtagningskonsulent hos Velas, Marc Reseke, klima- og partnerskabskoordinator i Hedensted Kommune og landmand Søren Moss Rasmussen, der har jord ved Uldum Kær.  

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Fede tricks, sved på panden og jagt på lokale talenter: Skateboardlandsholdet gæster Juelsmindes spritnye skaterpark23.8.2024 07:23:18 CEST | Pressemeddelelse

Det danske skateboardlandshold, anført af legenden Rune Glifberg, gæster fredag den 30. august Juelsminde spritnye skaterbane – SkateArena Juelsminde Naturlegepark. Formålet med besøget er at vise landsholdet frem og, i endnu højere grad, at landsholdet kan skate sammen med lokale og på den måde inspirere flere unge til at bevæge sig, finde sociale grupper eller udfordre sig selv.

Det Kreative Gartneri i Stouby vinder Hedensted Erhvervs detailpris10.6.2024 08:36:23 CEST | Pressemeddelelse

En flot butik, uovertruffen service og et inspirerende øje for genbrug. Lovordene og rosen til Lærke Dahlgaard Pedersen og Det Kreative Gartneri er overvældende. Samtidig har hun formået at skabe en blomstrende forretning i Stouby, hvor hun har pustet nyt liv i byens gamle planteskole, som ellers har været lukket en årrække. Derfor vinder hun årets detailpris foran seks andre, stærke kandidater.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye