Et år efter makaber heste-skandale: Nu kræver dyreværnsorganisation retfærdighed for dyrene
På årsdagen for det frygtelige fund af nedgravede heste på Viegård Stutteri, råber dyreværnsorganisationen Anima nu politikerne op med et krav om “Retfærdighed for dyrene”. Organisationen har tre konkrete bud på, hvad politikerne bør gøre for, at forbrydelser mod dyr bliver taget alvorligt.
For præcis et år siden blev den ene hest efter den anden gravet op af den jyske muld ved Viegård Stutteri nord for Viborg, som gentagne gange har været dømt for overtrædelser af dyrevelfærdsloven. På årsdagen for det makabre fund peger Anima nu under overskriften “Retfærdighed for dyrene” på tre skridt, som politikerne bør tage her og nu.
Organisationen kræver blandt andet, at grov dyremishandling skrives ind i straffeloven, så strafferammen kan udvides. Kampagneleder hos Anima, Mathias Madsen, forklarer:
“Som det er i dag, er der ikke retfærdighed for dyrene i Danmark, og det har politikerne et kæmpe ansvar for at lave om på. Vi ser gang på gang, at forbrydelser mod dyr ikke bliver taget alvorligt nok, ikke mindst når det kommer til straffene, der ofte er så milde, at det er en hån mod dyrene”, udtaler Mathias Madsen.
Ud over at skrive grov dyremishandling ind i straffeloven, vil Anima også have politikerne til at sikre, at langt flere forbrydere frakendes retten til at eje eller beskæftige sig med dyr. Desuden ønsker organisationen en permanentliggørelse af politiets specialiserede dyrevelfærdsenheder, som står til at ophøre, med mindre politikerne sikrer fortsat bevilling til enhederne.
Titusinder af underskrifter til de ansvarlige ministre
Anima har længe advokeret for strengere straffe for dyremishandling, som for alvor kom på den politiske dagsorden med dyrevelfærdsaftalen “Sammen om dyrene” fra februar i år. I aftalen blev det besluttet at undersøge mulighederne for strafskærpelser på dyrevelfærdsområdet.
I denne uge lød det så fra fødevareminister, Jacob Jensen, at “der inden længe vil blive præsenteret konkrete forslag til hårdere straffe på dyrevelfærdsområdet”. Anima, som har indsamlet underskrifter fra titusindvis af danskere, der netop ønsker hårdere straffe og mere dyrepoliti, afventer spændt udspillet:
“Vi vil opfordre ministeren til at gøre det, der skal til. Det afgørende at få dyremishandling ind i straffeloven, hæve strafferammen markant og sikre, at folk, der mishandler dyr, får frataget retten til at have noget som helst med dyr at gøre”, udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima, og fortsætter:
“Vi oplever en overvældende opbakning fra så mange danskere, som ønsker at vi som samfund slår hårdt ned på mishandling af sagsløse dyr, og vi glæder os til snart at aflevere alle deres underskrifter til både fødevareministeren og justitsministeren.”
I dag er den maksimale straf for dyremishandling 2 års fængsel, men i praksis er straffen oftest bødestraffe eller korte, betingede fængselsdomme. Derimod kan for eksempel ulovlig handel med truede dyr give op mod 6 års fængselsstraf.
Kontakter
Mathias Elrød MadsenKampagneleder
Tlf:42 23 31 30mm@anima.dkBilleder
Anima
Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.
Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.
Følg pressemeddelelser fra Anima
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Anima
Ministre modtager 40.000 underskrifter for strengere straffe - dyrevenner og politiske partier kræver retfærdighed for dyrene30.9.2024 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Dyreværnsorganisationen Anima har i dag afleveret 40.056 underskrifter for strengere straffe til fødevareminister Jacob Jensen og justitsminister Peter Hummelgaard. Adskillige partier på Christiansborg var med til at markere de mange underskrifter og udtrykte støtte til Animas krav om retfærdighed for dyrene.
Frederiksberg dropper turbokylling: Anima kræver, at McDonald’s og andre lokale virksomheder følger trop19.9.2024 06:06:00 CEST | Pressemeddelelse
I sit nye budget har Frederiksberg besluttet at forbyde turbokylling i al sit indkøb. Få meter fra rådhuset findes McDonald’s hovedkvarter. McDonald’s lovede i 2020 at udfase turbokyllinger, men er løbet fra løftet. Anima protesterer foran hovedkontoret for at opfordre virksomheden til at komme ind i kampen.
Aarhus Kommune gav turbokyllingerne en hånd - Nu må byens virksomheder følge trop12.9.2024 15:11:40 CEST | Pressemeddelelse
Efter Aarhus beslutning om at forbyde turbokylling kommer Anima med et opråb til byens virksomheder om at gå samme vej. Anima retter særligt blikket mod Energiselskabet OK med hovedsæde i Viby, da de ejer Coop, som er det supermarked, der sælger flest turbokyllinger.
Aarhus forbyder turbokyllinger11.9.2024 20:40:39 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Kommunes byråd har netop vedtaget at stoppe indkøb af turbokyllinger. Forbuddet træder i kraft fra 2025 og er det første forbud i en dansk storby. I byrådet fik forslaget opbakning fra et bredt flertal.
Kæmpe kampagne: Turbokyllinger er ikke OK, vel?22.8.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en ny, landsdækkende kampagne taler dyreværnsorganisationen direkte til Coop, som får kras kritik for ikke at ville forpligte sig helhjertet på en udfasning af de udskældte turbokyllinger. Med det nye, store fremstød, som omfatter annoncer landet over, rækker Anima samtidigt mellem linjerne ud til Coops nye ejer, energiselskabet OK.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum