Genetikprofessor ved Sygehus Lillebælt
Cand.scient., ph.d. Klaus Brusgaard er blevet udnævnt til professor og forskningsleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, Forskningsenheden for Klinisk Genetik, Sygehus Lillebælt, Vejle.
Klaus Brusgaards forskning stiler mod at give patienterne en mere individualiseret behandling på baggrund af arbejdet på gen-niveau. Hans forskning gør brug af de nyeste molekylærbiologiske metoder til undersøgelse af både nedarvede og somatiske ændringer. På det grundlag kan han undersøge genetiske variationer samt gen-aktiviteten over hele arvemassen. Hermed bidrager hans forskning, baseret netop på den genetiske profil, til fund af ny viden om den enkelte patients risiko for sygdomsudvikling og graden af denne.
Klaus Brusgaard har forsket i molekylærgenetik inden for en række sjældne sygdomme og har været involveret i etablering af nationale centerfunktioner for en række sygdomme. Han har også bidraget til etablering af internationale centre, som Center of Excellence for Kongenit Hyperinsulinisme. Dette arbejde har dannet fundament for betydelig forskning både i hans egen forskningsgruppe og i samarbejde med andre grupper i Danmark og udlandet.
Igennem årene har Klaus Brusgaard haft internationale samarbejder med forskere fra universiteter i blandt andet Norge, Holland, England, Frankrig, Tyrkiet, Ukraine og USA, og han har siddet i en række internationale bedømmelsesudvalg, deltaget i kongresplanlægning og videnskabelige komiteer.
Klaus Brusgaard er redaktør på en række videnskabelige tidsskrifter, bl.a. PlosOne samt Frontiers in Endocrinology. Herudover er Klaus Brusgaard engageret i nationale samarbejder omkring fortolkning af genetisk variations betydning. Han har et stort nationalt og internationalt netværk, hvor han deltager i flere store forskningsgrupper og leder adskillige projekter, hvoraf flere er centreret omkring sygdomme relateret til bugspytkirtlen.
Klaus Brusgaard blev oprindeligt uddannet ved Syddansk Universitet og erhvervede sin ph.d.-grad fra Aarhus Universitet. Han har været lektor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet i 10 år og har været tilknyttet Near East University på Cypern som adjungeret professor igennem en årrække. Klaus Brusgaard er medstifter af det private firma Amplexa genetics A/S.
Klaus Brusgaard er bosat i Vissenbjerg sammen med sin familie.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Blå innovation skal sætte skub i klimatilpasning i den dansk-tyske grænseregion9.9.2024 13:21:05 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt Interreg-projekt, Poseidon, har fokus på at udvikle og udbrede løsninger til vandrelateret klimatilpasning i Danmark og Tyskland. Frem til 2027 danner projektet rammen om etablering af målrettede innovationssamarbejder, hvor problemejere som fx kommuner og forsyningsselskaber, matches op med virksomheder og vidensinstitutioner, der kan bidrage til at løse de konkrete vandproblemer.
Ny teknologi kan revolutionere behandlingen af slidgigt9.9.2024 11:46:43 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet, King’s College London og Boston University har videreudviklet en laserteknologi, så man for første gang nogensinde kan få detaljerede og dybdegående billeder af levende væv uden at beskadige vævet. Studiet er netop publiceret i Nature Communications.
Verdensberømte Margaret Atwood besøger SDU5.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mød bestsellerforfatteren bag The Handmaid's Tale på SDU mandag 28. oktober, når hun kommer til Odense for at modtage H.C. Andersen Litteraturprisen 2024. Arrangementet er gratis.
SDU-forskers algoritme beskytter os mod fremtidige angreb fra kvantecomputere3.9.2024 08:44:24 CEST | Pressemeddelelse
Kvantecomputere udgør betydelige fremtidige trusler mod den nuværende netværkssikkerhed, men efter mange års globalt samarbejde blandt forskere er der nu blevet frigivet flere nye standarder til at imødegå disse udfordringer.
Forskningsprojekt gør det nemmere at genbruge træ28.8.2024 08:55:41 CEST | Pressemeddelelse
Byggebranchen skal genbruge mange flere materialer, men hvordan ved man, hvor meget de gamle materialer kan holde til, og hvem stiller garantien? I samarbejde med en række private partnere arbejder forskere på Syddansk Universitet på at finde en løsning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum