Mobility Denmark

Kørekort til 17-årige gavner mobiliteten

Del

Snart må 17-årige kører bil uden voksen ledsager, og det skaber bedre mobilitet for især de unge, der bor uden for de større byer.

Regeringen har netop fremlagt et lovforslag, der giver 17-årige mulighed for at køre bil uden en voksen ledsager. Det skaber mere fleksible transportmuligheder for især de unge, der bor udenfor byerne, hvilket glæder Mobility Denmark:

"Bilen er et enormt fleksibelt transportmiddel, som er uundværlig for mange borgere i landdistrikterne. Samtidig har førersædet indtil nu kun været forbeholdt voksne, selvom der findes en stor gruppe af unge, der også har behov for at komme fra A til B. Det glæder vi os over, nu bliver lettere for de 17-årige" siger Mads Rørvig, adm. direktør for Mobility Denmark.

Det er en velkendt udfordring, at udbuddet af offentlig transport i landdistrikterne er mindre end i byerne, og at mange unge derfor har dårligere adgang til fx skole og fritidsaktiviteter. Derfor er det også særligt positivt, at Regeringen nu kommer med nye løsninger.

"Når der i bestemte områder er mange timer mellem busserne, og der samtidig er så stor afstand mellem hjem og fritidsaktivitet, at man ikke lige hopper op på cyklen, er det vigtigt med åbenhed for nye løsninger. Det er oplagt at overveje, hvordan bilen her kan spille ind, fordi bilen kan opfylde visse behov, hvor andre transportmidler kommer til kort," siger Mads Rørvig, adm. direktør for Mobility Denmark.

Nøgleord

Kontakter

Fakta 

Mobility Denmark er brancheorganisation for bilproducenter, bilimportører, ladeoperatører, finansierings- og leasingselskaber samt delebilstjenster og biludlejning. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye