Finans Danmark

Gode takter i regeringens nye landdistriktsudspil

Del

Regeringen har i dag lanceret sit landdistriktsudspil ”Sammenhæng og balance: Frihed, fremtid og muligheder i hele Danmark”. Finans Danmark bakker op om alle initiativer, der skaber bedre rammer for vækst og udvikling i landdistrikterne. Desuden har Finans Danmark flere grønne forslag, som kan understøtte regeringens mål om, at det fortsat skal være attraktivt at bosætte sig i landdistrikterne.

Regeringen har i dag præsenteret et nyt landdistriktsudspil, der har en vigtig ambition om at skabe de bedste vilkår for landdistrikterne og målrettede tiltag, som kan bidrage til at løfte hele lokalområdet og skabe vækst og arbejdspladser. Det har fuld opbakning fra Finans Danmark.   

"Vi er, ligesom regeringen, fortalere for, at alle de barrierer, der kan stikke en kæp i hjulet for landdistrikternes vækst og udvikling, skal fjernes. Derfor ser vi gode takter i regeringens udspil, særligt i den økonomiske håndsrækning til kommuner, der bidrager til den grønne omstilling med produktion af vedvarende energi, og i forslaget om en bedre udnyttelse af de allerede eksisterende bygninger i området,” siger Ane Arnth Jensen, konstitueret adm. direktør i Finans Danmark, og fortsætter: 

”Den grønne omstilling er afgørende for vores fremtid – det gælder også for landdistrikter. For der er et stort behov for energirenoveringer i landdistrikterne og dermed også et stort potentiale for CO2-reduktioner, som vil komme både den enkelte boligejer og hele Danmark til gode. Vi har sammen med Landdistrikternes Fællesråd foreslået en række tiltag, som ligger fint i tråd med regeringens nye landdistriktsudspil og kan være med til at understøtte regeringens mål om, at det fortsat skal være attraktivt at bosætte sig i landdistrikterne.” 

Helt konkret har Finans Danmark sammen med Landdistrikternes Fællesråd i udspillet ”Grønnere boliger i landdistrikterne” blandt andet foreslået: 

  • At der indføres et grønt håndværkerfradrag målrettet boligejere i landdistrikter, hvor der tildeles fradrag for lønudgifter til energibesparende håndværksydelser. 

  • At der tilbydes grønne screeninger af huse i landdistrikter for boligejere, der har lange udsigter til eller ikke kan kobles på fjernvarmenettet og enten permanent eller midlertidigt anbefales at udskifte olie- eller gasfyr med en varmepumpe. I forbindelse med den grønne screening udarbejdes en 5-årig renoveringsplan, der kan sikre, at opvarmning med varmepumpe er energieffektivt og giver boligejerne en besparelse på varmeregningen. 

  • At der i den økonomiske ramme til landsbyfornyelse afsættes i alt 330 mio. kr. årligt. Det vil give incitament til at gøre op med byggeri, der ikke er bæredygtigt. 

  • At den statslige refusion af kommunens udgifter i forbindelse med landsbyfornyelse øges fra 60 pct. til 80 pct. 

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.

Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye