Det rigtige studiejob er en god investering
Nyuddannede, som har haft et studierelevant arbejde som tilskud til SU’en, får en højere startløn. Det viser nye tal fra fagforeningen IDA.
Nyuddannede ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der har haft et studierelevant arbejde, får en højere startløn sammenlignet med deres medstuderende, der ikke har haft et studierelevant job. Det viser en ny opgørelse baseret på IDAs lønstatistik for 2023.
IDA har fulgt 157 medlemmer, der alle færdiggjorde deres uddannelse som civilingeniør, diplomingeniør eller naturvidenskabelig kandidat i 2023, og sammenlignet deres startlønninger med de dimittender, der ikke har haft studierelevant arbejde.
I kroner og øre scorer en nyuddannet cand.scient. med et studierelevant arbejde i gennemsnit en månedlig startløn, der er knap 4.000 kr. højere end dem, der ikke har haft et studierelevant arbejde. Der er også pæne forskelle i startlønnen for de nyuddannede civilingeniører og diplomingeniører. Her får de, som har haft et studierelevant arbejde, henholdsvis 2.704 kr. og 1.537 kr. mere i månedsløn i gennemsnit.
”Et studierelevant job er en god investering. Begynder du din karriere med et lønefterslæb, så kan det være vanskeligt at rette på med tiden. Her har vi at gøre med noget, der kan give dig en lønmæssig forlomme,” siger Malene Matthison-Hansen, formand for Ansattes Råd i IDA.
”Vi ved, at nyuddannede, som har haft et studierelevant arbejde, ofte også er dem, der hurtigst lander et job. Et studierelevant arbejde er kort og godt en af de allerbedste anbefalinger, du kan skrive på dit cv som nyuddannet. Dermed dokumenterer du, at du har relevant erhvervserfaring. Du viser, at du både har teoretisk og praktisk viden at tilbyde en kommende arbejdsgiver. Og det bliver belønnet,” siger hun.
Pointen bakkes op af en nyere undersøgelse, som IDA har foretaget blandt omtrent 1.000 ledere, som har ansvar for at ansætte nyuddannede ingeniører og cand.scient.er. Undersøgelsen viser, at relevant erhvervserfaring fra et studiejob eller praktikophold er det tungestvejende kriterie, når de som ansættende ledere udvælger nyuddannede kandidater til et ledigt job.
IDAs seneste studieundersøgelse fra 2023 viser, at 40 pct. af IDAs studiemedlemmer har et studierelevant arbejde ved siden studierne.
Nøgleord
Kontakter
Søren Lorentzen, presserådgiver i IDA, tlf. 51 85 17 64
Malene Matthison-Hansen, formand for Ansattes Råd i IDA, tlf. 40 58 70 72
Billeder
Links
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Manglen på ingeniører vil stige med ny reform19.12.2024 16:35:06 CET | Pressemeddelelse
Trods tiltrængte og positive justeringer på STEM-uddannelserne vil den endelige universitetsreform fortsat forværre erhvervslivets muligheder for at rekruttere ingeniører de kommende mange år.
Beredskab er kun moderat gearet til nedbrud18.12.2024 17:15:16 CET | Pressemeddelelse
Der er plads til forbedring, især når det kommer til kommunikation og koordinering i forbindelse med nedbrud i samfundets kritiske infrastruktur.
Danmark præget af middelmådig modstandskraft10.12.2024 06:17:39 CET | Pressemeddelelse
Modstandskraften i Danmarks kritiske infrastruktur får lunkne karakterer fra fagfolk
Seniorerne må holde for, når det offentlige fyrer medarbejdere6.12.2024 11:23:08 CET | Pressemeddelelse
Offentligt ansatte ingeniører, der er 55 år eller ældre, er markant overrepræsenterede i afskedigelsessager. Det lugter langt væk af aldersdiskrimination, mener IDA.
IDA bliver partner i dansk AI-sprogmodel6.12.2024 06:17:00 CET | Pressemeddelelse
Som den første danske fagforening melder Ingeniørforeningen sig ind i Dansk Sprogmodel Konsortium for at bidrage til en transparent og etisk ansvarlig AI-model.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum