Estate

Boligmarkedet droppede sommerferien i år

Del

Det går godt på det danske boligmarked. Siden 2012 er danske boligejere blevet velsignet med nogle betydelige værdistigninger, som forventes at fortsætte de kommende år.

Siden årsskiftet har nøgletallene for det danske boligmarked udviklet sig positivt måned for måned. Derfor kunne man nemt have forventet, at det for mange danskere hen over sommeren, ville være blevet tid at trække stikket og slappe af, uden at handle bolig.

Sådan er det imidlertid langtfra gået. Det viser seneste tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har kigget nærmere på. I juli måned steg boligpriserne igen, mens salgstiderne og størrelsen af de afslag, der gives i forbindelse med en bolighandel, faldt. Den udvikling viser ifølge Estate, at temperaturen på det danske boligmarked fortsætter op.

-Kombinationen af stigende priser samt faldende afslag og salgstider, plejer at være en god indikator for boligmarkedets generelle tilstand. Og den må vi sige er ret god lige nu, lyder det fra Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Med undtagelse af det midlertidige dyk i 2022, hvor inflationen gav både økonomien og boligmarkedet en mavepuster, er udviklingen stort set kun gået op siden 2012, hvor Boligsiden  offemtliggjorde sine data for første gang.

-I de fleste steder i landet, har det med andre ord været nogle gode år at være boligejer. Købte man for eksempel et gennemsnitligt parcelhus i 2012, har værdistigningen på papiret været cirka en mio. kroner, mens ejere af ejerlejligheder og sommerhuse kan glæde sig over værdistigninger på hhv. 1,3 mio. kr. og 600.000 kr. i samme periode. Det er tal, som viser, hvor stærkt et boligmarked, vi har trods konjunkturudsving, siger Thomas Hovgaard.

Han ser samtidig ikke for sig, at nogen faktorer skulle komme til lægge en dæmper på den nuværene udvikling i umiddelbar fremtid.

-Som befolkning klarer vi os først og fremmest ret godt økonomisk. Men det faktum, at befolkningstallet stiger, mens vi ikke formår at opføre boliger nok til den øgede befolkning, taler for, at efterspørgslen og dermed priserne bør stige yderligere fremover. Samtidig ser det ud til, at der over en bred kan forventes faldende renter, hvilket ligeledes taler for en fortsat positiv udvikling, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye