Ny pris: Faglige talenter frem i rampelyset

Del

I dag lanceres en ny talentpris, der skal være med til at bane vejen for, at flere får lyst til at tage en af de tekniske erhvervsuddannelser, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I dag bliver der officielt taget hul på en ny pris, der skal kaste et velfortjent projektørlys på de mange dygtige faglærte, der har deres daglige gang ude i virksomhederne.  

“Fagtalent”, som prisen slet og ret hedder, er skabt ud fra et ønske om at få flere unge til at søge i retning af de tekniske erhvervsuddannelser, hvor der i de kommende år vil være hårdt brug for dem. Men samtidig er der brug for at ændre den generelle opfattelse af, hvad man kan med et svendebrev i hånden.    

- Vi er overbeviste om, at hvis vi fremhæver og hylder de mest talentfulde faglærte, kan vi ændre opfattelsen af faglærte generelt. Vi vil vise verden de fantastiske karrieremuligheder, der ligger og venter – særligt inden for den grønne omstilling. Vi ser en spændende fremtid, hvor landets virksomheder skal stå stærkt til at løse samfundsudfordringerne, der venter, og vi er sikre på, at dette initiativ bringer os tættere på målet, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv.  

TEKNIQ Arbejdsgiverne og andre arbejdsgiverorganisationer, fagforbund og Jyllands-Posten står bag den nye talentpris.  

For at modtage Fagtalent-prisen skal man være under 36 år, faglært og i job på det private arbejdsmarked. Der er åbent for nomineringer fra 2. september, og selve prisen bliver uddelt den 28. november. Læs mere på Fagtalent.dk  

For yderligere information, kontakt: 

Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 77 41 15 74 / msb@tekniq.dk   

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye