Finans Danmark

Danske investeringsfonde satte flere rekorder i juli

Del

En gunstig kombination af pæne afkast og tilgang af nye midler gør, at den samlede formue i danske detail-fonde nåede et nyt rekordniveau ved udgangen af juli. Det samlede rekordniveau er bl.a. drevet af, at der aldrig har været en større formue i fonde, der investerer i globale aktier.

Ved udgangen af juli kunne den samlede formue i danske investeringsfonde, der retter sig mod detailinvestorer, opgøres til 1.185 mia.kr. Det er det højeste niveau siden Investering Danmarks statistik blev offentliggjort første gang i 1999. Den hidtidige rekord blev sat i december 2021, hvor den samlede formue i fondene var på 1.179 mia. kr. Formuen er dermed for første gang større end før nedturen på de finansielle markeder i 2022.

Det rekordhøje niveau skyldes først og fremmest, at investorerne i årets første syv måneder har fået pæne afkast af deres investeringer i fondene, hvor alle kategorier af fonde har leveret positive afkast. Men det skyldes også, at nettoflow’et af investeringsmidler i samme periode har været positivt. Når der tages højde for udbytter fra fondene, er der i årets løb tilgået nye midler til fondene for godt 15 mia. kr.  Det står i kontrast til de negative nettoflow i både 2022 og 2023.

”Investering er selvfølgelig altid forbundet med usikkerhed, men juli føjer endnu en brik til billedet af 2024 som et rigtigt godt investeringsår. Det er især værd at bemærke, at der med vendingen i nettoflow’et øjensynligt er sket et mere fundamentalt skift i investortilliden efter nogle år præget af usikkerhed som følge af krigsudbrud og inflationschok, ” siger investeringschef Kåre Valgreen, Investering & Opsparing i Finans Danmark.

Juli tegner sig også for rekorder på andre områder. Formuen i globale aktiefonde ender således ved udgangen af juli på knap 383 mia. kr., hvilket aldrig er set højere i statistikkens historie. Det samme gælder for alle de fonde, der investerer i udenlandske aktier. Her kan formuen opgøres til 477 mia. kr. Sættes disse formuetal i forhold til den samlede formue i danske detailfonde, sætter tallene for juli rekord for globale aktier med en andel på 32,3 pct. For udenlandske fonde samlet set skal man helt tilbage til 2007 før finanskrisen for at finde et niveau, der tangerer det, der ses for juli i år.

”Tallene for juli markerer en foreløbig kulmination på en tendens inden for de seneste år, hvor investorerne foretrækker fonde, der investerer globalt. Risikospredning er vigtigt, når man investerer, og det opnås ikke mindst ved at sprede sine investeringer på flere markeder. Hvis det er den lektie, der har motiveret interessen for de globale aktiefonde, er det jo et positivt tegn for investorkulturen, ” siger investeringschef Kåre Valgreen.

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.

Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye