Region Midtjylland

Region Midtjylland er stærkt til stede på Kulturmødet Mors

Del

Når Kulturmødet Mors åbner i næste uge, sætter Region Midtjylland fokus på kulturens rolle i velfærdssamfundet. Det kommer blandt andet til at handle om kulturens betydning for vores sundhed, for den bæredygtige omstilling og kulturens potentiale for at påvirke det gode uddannelsesliv.

Når Kulturmødet Mors løber af stablen i næste uge fra den 22.-24. august er Region Midtjylland stærkt til stede.

For femte år i træk har det midtjyske kultursamarbejde Europæisk Kulturregion, som Region Midtjylland er tovholder på i samarbejde med de 19 midtjyske kommuner, sin egen scene kaldet Lysskoven.

Programmet for Lysskoven 2024 er planlagt af Region Midtjylland, Østjysk Vækstbånd og Ulla Lund, ekspert i frivillighed. Her inviteres der til tre dage med debatter, kulturfagligt nørderi, kunstøjeblikke og fest.

– I Region Midtjylland vil vi gerne gøre kunst og kultur tilgængeligt og interessant for alle. Jeg tror på, at når vi samarbejder på tværs af kulturinstitutionerne, kan vi skabe oplevelser, der både er spændende og relevante for alle. Det handler ikke kun om at berige vores hverdag, men også om at gøre vores region til et endnu bedre og mere fantastisk sted at leve, siger Bent B. Graversen (V), formand for regionens Udvalg for Regional Udvikling.

Udover debatter om bl.a. kultur som sundhedsfremme og samarbejder mellem kulturen og erhvervsskoler byder programmet også på kunstneriske oplevelser i mange farver samt muligheder for selv at være kreativ med forskellige workshops.

Spændende debatter om kulturens styrker

Ud over programmet i Lysskoven er Region Midtjylland medarrangører på tre arrangementer skabt i stærke partnerskaber på tværs af kulturmiljøet.

På Kulturmødets første dag om torsdagen afholder Region Midtjylland en debat i Sal 1 i samarbejde med Kulturens Analyseinstitut, Region Syddanmark og Region Nordjylland under titlen ’Når kunst og kultur bliver sundhedspolitik’.

Her diskuterer et panel bestående af Hanne Roed (RV), 1. næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland, Mads Duedahl (V), regionsrådsformand i Region Nordjylland, Karen Grøn, direktør for museum Trapholt, og Gerd Laugesen, forfatter og kunstner hos Musikalske Alliancer, hvordan vi med kultur som sundhedsfremme bevæger os fra kortvarige projekter til drift og skaber en alliance på tværs af politik, kultur og sundhed.

Samme dag er Region Midtjylland sammen med Region Nordjylland, Region Syddanmark, Kommunernes Landsforening og Kulturmødet værter for et lukket netværksmøde for politikere fra hele landet om spørgsmålene ”Hvordan kan kunst og kultur styrke sammenhængskraften og de unges trivsel?” og ”Hvordan kan kunst og kultur bidrage til en mere helhedsorienteret sundhedspolitik?”

Arrangementet er udsolgt, og der deltager flere end 80 politikere fra både kommuner, regioner og Folketinget med interesse for kulturpolitik.

Både torsdag og fredag bliver et udvalg præsenteret for en række eksperter og borgere, der repræsenterer aktuelle problematikker i mødet mellem unge og kulturliv. Konceptet kaldes ’Kulturens veje til forandring’ og skal gentænke debatformatet. Det præsenteres af Dansk Kulturliv, Teatercentrum, Applaus, Kulturens Analyseinstitut, Kulturmødet og Region Midtjylland.

Fakta: Kultur som sundhedsfremme i Region Midtjylland

  • Kultur som sundhedsfremme er et strategisk indsatsområde i Region Midtjylland.
  • Region Midtjylland støtter og udvikler løbende partnerskaber mellem bl.a. kunstnere, kulturaktører, klinikere, forskere og andre sundhedsaktører.
  • Målet er at skabe et større samspil om innovative løsninger mellem kulturliv og sundhedssektor til gavn for både borgere, hospitaler, patienter og kulturaktører i regionen.
  • Kulturelle metoder kan være med til at skabe en bedre patientoplevelse på hospitalet og kan bidrage til at løse nogle af hospitalets kerneopgaver som fx genoptræning og behandling på en ny og engagerende måde.
  • Koblingen af kultur- og sundhedsområdet skaber nye jobmuligheder for kunstnere og kulturaktører, udvider publikumspotentialet og øger kulturområdets relevans i samfundet.

Læs om kultur og sundhed på Region Midtjyllands digitale platform kultursomsundhedsfremme.dk.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Billeder

Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Download
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Download
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Download
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Foto: Niels Åge Skovbo for Region Midtjylland.
Download

Vedhæftede filer

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye