ADP A/S

Laura Mærsk og stor containervækst kommer til Fredericia Havn

Del

Udsigten til at se Laura Mærsk lægge til kaj i ADP-havnen i Fredericia er kort, da Mærsk anløber i Fredericia den 26. august med store containermængder fra bl.a. Bestseller. Laura Mærsk lægger til som en videreudvikling af et strategisk samarbejde mellem de tre parter: ADP, Bestseller og Mærsk.

Laura Mærsk anløber Fredericia Havn for første gang 26. august.
Laura Mærsk anløber Fredericia Havn for første gang 26. august. PR-foto: A.P. Møller-Mærsk

I maj 2024 indviede Mærsk deres lavemissions lagerfaciliteter i ADP’s baglandsterminal, Taulov Dry Port, som er i direkte tilknytning til Fredericia Havn. Nu har Mærsk varslet, at verdens første metanoldrevne containerskib, Laura Mærsk, lægger til kaj i Fredericia den 26. august.

Laura Mærsk får fast anløb i Fredericia som en del af Mærsks strategi om at reducere drivhusgasudledningerne og om at integrere deres aktiviteter og komme tættere på deres kunder. Det er muligt med samspillet mellem Fredericia Havn og Taulov Dry Port.

– Vi ser frem til, at Laura Mærsk anløber Fredericia Havn for første gang senere på måneden. Det understreger vores vigtige samarbejde med ADP om at levere et integreret logistikprodukt til gavn for vores kunder, både via havnen og vores nye logistikcenter i Taulov. A.P. Møller - Mærsk har et mål om at nå netto-nul drivhusgasudledninger i 2040, og mens Laura Mærsk og de 25 store skibe, der kan sejle på grøn metanol, er et stort første skridt på vejen mod målet, har vi brug for ligesindede ambitiøse partnere som Fredericia Havn og strategiske kunder som Bestseller for, at den grønne omstilling af skibsfarten kan lykkes i tide, siger Birna Odefors, der er Area Managing Director, Nordics i A.P. Møller - Mærsk.

Bestseller reducerer CO2-aftryk i samarbejdet

Bestseller er en af flere store, internationale kunder, som har placeret sig i Taulov Dry Port, og der er en stor grøn gevinst i deres logistik ved at sende endnu mere containergods til Fredericia, end de hidtil har gjort. Derfor vil store mængder på Laura bestå af containere fra Bestseller:

– Vi har længe set frem til, at Laura ville lægge til i Fredericia, da en stor del af vores gods giver rigtig god mening at placere her. Ved at øge samarbejdet med ADP giver det os en mulighed for at konsolidere vores godsmængder tæt på vores lagerfaciliteter. Det er en afgørende del i vores logistikstrategi, da det er med til at reducere vores CO2-footprint, da vi kan reducere lastbilkilometerne på lande- og motorvejsnettet gevaldigt for at nå fra havn til lager, fastslår Allan Kyhe Kjærgaard, Global logistik direktør, Bestseller.

ADP ser frem til at byde Laura Mærsk velkommen

ADP har siden oktober 2023 været i gang med en havneudvidelse på Fredericia Havn, der fordobler containerkapaciteten. Terminalen er i fuld drift 1. juni 2025. Derfor er det også glædeligt for ADP, at nogle af Danmarks største virksomheder også ser værdien i at øge aktiviteten i Fredericia, som er Danmarks absolutte transport- og logistikcentrum, og ser frem til at byde Mærsk velkommen i Fredericia:

– Det glæder mig, at vores værdifulde og strategiske samarbejde med Mærsk og Bestseller nu videreudvikler sig med et fast anløb af Laura. Det er en enorm anerkendelse og cementering af, at Fredericia Havn og Taulov Dry Port er et uundgåeligt multimodalt trafikknudepunkt med stor betydning for import og eksport i Syddanmark, siger Rune D. Rasmussen, CEO hos ADP, og afslutter:

– Anløbet passer perfekt ind i de vækstambitioner, vi har i ADP, hvor vi er langt med vores udvidelse af vores containerterminal i Fredericia. Det nye anløb er fortsættelsen af et samarbejde i rivende udvikling. Alene anløbet med Laura betyder, at væksten på vores containerforretning vil fortsætte med tocifret vækst i de kommende år. Potentialet og ambitionerne er til endnu mere, da vi har kapacitet til fremtidig containervækst.

Kontakter

Billeder

Laura Mærsk anløber Fredericia Havn for første gang 26. august.
Laura Mærsk anløber Fredericia Havn for første gang 26. august.
PR-foto: A.P. Møller-Mærsk
Download

Om ADP

ADP A/S ejer og driver Fredericia Havn og Nyborg Havn samt varetager driften af Middelfart Trafikhavn. Havnene har en unik central beliggenhed og er med deres internationale standarder vigtige knudepunkter for samhandel og opretholdelse af forsyningskæderne i produktions Danmark. Fredericia Havn står over for en stor havneudvidelse, der omfatter en moderne og fossilfri container- og RO/RO-terminal, som vil understøtte ADP’s fokus på udvikling til væksten i klimavenlige transportformer.

ADP og pensionsselskabet PFA udvikler i joint-venture Taulov Dry Port som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Taulov Dry Port er blevet et foregangsprojekt, hvor ADP har vist omverdenen mulighederne i at tænke alternativt inden for transportsektoren med kobling af havn, jernbane og vej som et bidrag til at få flyttet den tunge godstransport over på mere miljørigtige transportformer.

I videreudviklingen af et grønt transportknudepunkt vil Fredericia Havn i fremtiden blive en vigtig havn for Danmarks grønne omstilling. Beliggenheden centralt i Danmarks største transport- og logistikknudepunkt betyder, at der inden længe vil være et stort potentiale af aftagere af grønne brændstoffer til den tunge transport.

ADP har derfor etableret datterselskabet ADP Energy Infrastructure A/S for at styrke sine markedsorienterede indsatser i udvikling af central infrastruktur til fremtidens storskala CCS og PtX-brændstoffer.

Følg pressemeddelelser fra ADP A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ADP A/S

Verdens første metanol-drevne containerskib – Laura Mærsk –sættes ind med fast anløb til Fredericia Havn15.9.2023 07:00:12 CEST | Pressemeddelelse

Når verdens første metanoldrevne containerskib fra A.P. Møller – Mærsk sættes ind i Østersøen bliver det med fast anløb til Fredericia Havn. I de senere år har Fredericia Havn fået en større og større betydning på det europæiske containermarked, og den grønne transportkorridor med Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver nu en central del af fortællingen, når A.P. Møller – Mærsk skriver historie med verdens første metanoldrevne containerskib.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye