Comwell A/S

Comwell Hotels fremmer og understøtter biodiversitet

Del

Skoven tilhørende Comwell Kellers Park har opnået internationalt anerkendt certificering.

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels tager endnu et skridt mod mere bæredygtig hoteldrift med en nyligt opnået PEFC™-certificering af den 33 ha store løvskov tilhørende kædens spa- og konferencehotel nær Vejle, Comwell Kellers Park.

Hotelchef på Comwell Kellers Park, Maria Munkebo, og Skovfoged ved Skovdyrkerne Syd, Jesper Nørgaard Petersen, med skovbrugsbeviset i hænderne.
Hotelchef på Comwell Kellers Park, Maria Munkebo, og Skovfoged ved Skovdyrkerne Syd, Jesper Nørgaard Petersen, med skovbrugsbeviset i hænderne.

At opnå PEFC-certificeringen er et vigtigt skridt i Comwells rejse mod mere bæredygtig hoteldrift, der i 2030 blandt andet skal føre til CO2-neutralitet i den danskejede hotelkædes egen drift og i 2040 i hele værdikæden. Som en del af mange initiativer har Comwell også kontinuerligt fokus på både at fremme og bevare biodiversiteten, hvor det er muligt, i hotellernes omgivelser. Det fortæller Maria Munkebo, hotelchef for Comwell Kellers Park.  

”I Comwell har vi udarbejdet en ESG-strategi med ambitiøse mål og facetter. Ét af dem er at støtte op om en sund biodiversitet, som vi har mulighed for her på Kellers Park, hvor vi har skov tilknyttet. Skoven, der primært består af bøg, eg og ær, fungerer som et fantastisk grønt åndehul for vores gæster. Og det er vigtigt for os at tage ansvar for naturens ressourcer, der hvor vi gør brug af dem, lyder det fra Maria Munkebo, som understreger: "Certificeringen fungerer netop som dokumentation på, at vi driver skoven efter en række anerkendte principper for bæredygtig skovdrift.”

En af de først certificerede skove i området  

For at opnå en PEFC-certificering skal skovejer vise, at denne formår at balancere både sociale, miljømæssige og økonomiske krav, fortæller skovfoged Jesper Nørgaard Petersen, som glæder sig over, at Comwell har valgt at prioritere en sund skovdrift.

”Skoven ved Comwell Kellers Park er endnu en af de få certificerede skove ved Vejle Fjord, og jeg håber, at flere og flere skovejere i området vil gå samme vej som Comwell,” lyder det fra Jesper Nørgaard Petersen, der også peger på andre åbenlyse fordele ved en skovs certificering:

”Flere og flere forbrugere kræver og forventer, at de produkter, de køber lever op til høje miljømæssige og sociale standarder. Derfor bliver det selvfølgelig også lettere at afsætte ressourcer fra en skov, der har sin certificering i orden,” slutter skovfogeden.  

Comwell ser i øjeblikket på andre muligheder for i højere grad på både kort og lang sigt at støtte op om biodiversiteten i de lokalområder, hvor hotelkæden opererer.

 

FAKTA om PEFC Organisationen

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er verdens største certificeringssystem for bæredygtig skovbrug. PEFC er en global organisation, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift i hele verden og er med til at skabe en fremtid, hvor der tages hensyn til biodiversitet samt dyre- og plantelivet i verdens skove.

En PEFC-certificeret skovejer er blandt andet forpligtet til at 

  • overholde PEFC-skovstandarden
  • kortlægge skoven – herunder træressourcer, naturværdier, fortidsminder og rekreative områder
  • producere træ inden for rammerne af standarden
  • beskytte og udvikle naturværdier og fortidsminder
  • bekæmpe invasive arter
  • minimere miljøbelastningen herunder forbruget af gødning og pesticider
  • sikre ordnede forhold for mennesker, der er tilknyttet skovdriften

Læs mere om PEFC organisationen her:

Nøgleord

Kontakter

Om Comwell

Comwell er en danskejet og landsdækkende hotelkæde med hoteller i hele Danmark og ét i Sverige samt ODEON i Odense og Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. I cirka 55 år har Comwell drevet møde- og konferencehoteller og har gennem årene høstet flere priser for deres møde-, service- og madkoncept.

Comwell var de første til at introducere danskerne for den moderne mødepakke tilbage i 1969. I dag er det stadig Comwells kerneforretning, og den professionelle rådgivning, indsigt, læringsværktøjer og sparring varetages af hotelkædens trænede MeetingDesignere. Comwell servicerer også uddannelses- og kursusforløb, workshops, jobsamtaler, bestyrelsesmøder, udstillinger og events og råder over cirka 2.800 værelser samt 370 møde- og konferencelokaler.

Læs Comwells fulde ESG-rapport her: https://issuu.com/comwell/docs/comwell_esg_rapport_final_skaerm?fr=xKAE9_zU1NQ

Følg pressemeddelelser fra Comwell A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Comwell A/S

”Mine råvarerester er mine kollegers guld – og vice versa”1.8.2024 09:09:11 CEST | Nyhed

Med i køkkenet på Comwell Copenhagen Portside: Kreative tanker og en fælles forståelse for at alle må arbejde hen mod det samme mål, er nogle af de vigtigste ingredienser i Comwells kontinuerlige arbejde med at mindske madspild i køkkenerne på Comwells hoteller og venues rundt omkring i landet. Og det er ingen undtagelse på kædens populære byhotel Comwell Copenhagen Portside. Her spiller de rette arbejdsgange og stærke samarbejdsevner en afgørende rolle i madspildskampen – også når der opstår udfordringer i forbindelse med specifikke arbejdsgange, gæsters behov og lovgivninger.

Comwells imponerende Aarhus-byggeri på 15 etager skudt i gang med officielt spadestik11.6.2024 14:20:35 CEST | Pressemeddelelse

I dag blev første spadestik foretaget til Comwell Aarhus' nye hoteltårn, der med sine 15 etager vil tilføje 161 moderne, indbydende værelser og en række unikke faciliteter til Comwells populære byhotel Comwell Aarhus Dolce by Wyndham. Til sammen udgør de to tårne Aarhus’ nye vartegn, City Towers. Dagens begivenhed blev blandt andet markeret med tale fra Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 20232.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Comwell har i dag offentliggjort årsrapport og ESG-rapportering. Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye