Billund Kommune

Ældreminister er nysgerrig på ældreplejen i Billund Kommune

Del

Ældreminister Mette Kierkgaard lægger i dag vejen forbi Billund Kommune for at blive klogere på, hvordan kommunen har indrettet sin ældrepleje med udgangspunkt i faste samstyrende teams.

Første stop på ministerens besøg var på rådhuset i Grindsted, hvor hun mødtes med borgmester Stephanie Storbank. Foto: Billund Kommune
Første stop på ministerens besøg var på rådhuset i Grindsted, hvor hun mødtes med borgmester Stephanie Storbank. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Første stop på ministerens besøg var på rådhuset i Grindsted, hvor hun mødtes med borgmester Stephanie Storbank. Nu går vejen videre til Sønder Omme, hvor ministeren og borgmesteren sammen med en hjemmehjælper skal besøge to borgere.

Billund Kommune er i fuld gang med at udvikle og udrulle en model for samstyrende tværfaglige teams, hvor social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, terapeuter og sygeplejersker arbejder tæt sammen med udgangspunkt i den enkeltes behov. De samstyrende teams bliver fundamentet, når den nye ældrelov skal implementeres i Billund Kommune.

For mig hænger tillid sammen med kvalitet. Med ældrereformen lægger vi op til faste teams i ældreplejen for at sikre kendte ansigter og sammenhæng i indsatsen for den ældre samtidig med, at vi frisætter ældreplejen og fjerner en lang række dokumentationskrav. Arbejdet med at indføre faste teams er allerede i gang i Billund Kommune med gode resultater, som jeg glæder mig til at komme ud at se med egne øjne i dag,” siger ældreminister Mette Kierkgaard.

Billund Kommunes arbejde med faste samstyrende teams begyndte i 2022 ud fra et ønske om at afprøve nye løsninger, der skaber værdi for både borgerne, medarbejderne og organisationen. De samstyrende teams indebærer bl.a., at der kommer færre forskellige medarbejdere i borgerens hjem. Det øger trygheden for borgerne, når det er kendte medarbejdere, der kommer i hjemmet – og som kender den enkelte og dennes behov.  Samtidig vil Billund Kommune gerne give medarbejderne et større frirum i dagligdagen til at tilrettelægge hjælpen med afsæt i kendskabet til de enkelte borgere.

”Vi vil være en kommune, der kan mere - og som løbende skaber nye måder at udvikle rettidig velfærd på. Vores ønske er at skabe en større sammenhæng i vores service med borgerne, hvor de oplever større selvbestemmelse og tryghed i deres forløb. Samtidig er vi optaget af, at medarbejderne anvender mest mulig tid til nærvær og omsorg for borgerne – frem for på unødige dokumentationskrav, som giver begrænset værdi,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Generelt sker der i de kommende år en vækst i andelen af ældre danskere over 80 år – og dermed også en stigning i antallet af borgere, som har brug for hjælp fra det kommunale ældre- og sundhedsområde. Samtidig bliver der færre medarbejdere til at løse opgaverne – og dermed en tiltagende rekrutteringsudfordring.  Derfor skal kommunerne kigge på, hvordan opgaveløsningen kan nytænkes, mens borgere og civilsamfund i højere grad bliver inddraget.

Mød ældreministeren

Alle borgere i Billund Kommune har mulighed for at møde ældreministeren og få en snak om fremtidens ældreliv, når hun klokken 11.00-12.00 holder træffetid ved Magion Biblioteket, Tinghusgade 15 i Grindsted.

Kontakter

Billeder

Første stop på ministerens besøg var på rådhuset i Grindsted, hvor hun mødtes med borgmester Stephanie Storbank. Foto: Billund Kommune
Første stop på ministerens besøg var på rådhuset i Grindsted, hvor hun mødtes med borgmester Stephanie Storbank. Foto: Billund Kommune
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye