Tønder Kommune

Borgmester Jørgen Popp Petersen: Vi arbejder for en tryg og sikker hverdag i Skærbæk

Del

Tønder Kommune er opmærksom på de bekymringer, som nogle borgere i Skærbæk har udtrykt i forbindelse med asylcentret i den tidligere distriktsskole. Borgmester Jørgen Popp Petersen understreger, at kommunen tager situationen meget alvorligt og er i dialog med både Udlændingestyrelsen og Syd- og Sønderjyllands Politi for at sikre tryghed og ro i området.

Øget dialog og samarbejde

Asylchef ved AsylSyd, Niels Bøgskov Frederiksen, bekræfter, at centret er i løbende dialog med de lokale myndigheder. “Vi er i konstant kontakt med både politiet og Udlændingestyrelsen for at sikre, at vi håndterer situationen bedst muligt. Vi opfordrer alle borgere til at kontakte politiet, hvis de oplever noget kriminelt eller utrygt,” siger han.

Fokus på tryghed

Onsdag vil politiet være til stede med Den Mobile Politistation i Skærbæk. De opfordrer borgerne til at henvende sig med spørgsmål eller til at komme og få en snak med politiet. De vil være ved det store kryds ved gågaden i Skærbæk fra klokken 11.00 til 13.00. Derefter kører Den Mobile Politistation til Falckvej, hvor den vil være til stede fra klokken 13.10 til 14.30. Derudover oplyser politiet, at de øger tilstedeværelsen i dagligdagen. Derfor vil borgerne i Skærbæk se flere patruljer, end de er vant til i den kommende tid.

Asylansøgernes situation

På asylcentret i Skærbæk opholder der sig i øjeblikket 41 personer, primært flygtninge fra krigen i Ukraine. Disse personer opholder sig lovligt i landet, mens deres ansøgninger behandles efter særloven. “Vi har ikke handlemuligheder uden for centrets matrikel, men vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre en god og tryg hverdag for både beboere og naboer,” siger Niels Bøgskov Frederiksen.

Tiltag for øget tryghed

På baggrund af den aktuelle situation har AsylSyd søgt Udlændingestyrelsen om at udvide vagtordningen på centret, så der også er en tryghedsvagt i dagtimerne. Dette er særligt med henblik på skolestarten i næste uge. Tønder Kommune opfordrer alle borgere til at deltage i dialogen og samarbejde med myndighederne for at finde de bedste løsninger. “Vi er her for at lytte og handle, slutter Jørgen Popp Petersen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Tønder Erhvervsråd og Tønder Kommune præsenterer Erhvervslivets Prisuddeling 20249.8.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den årlige Erhvervslivets Prisuddeling finder sted tirsdag den 19. november 2024 i Tønder. Lokale virksomheder kan nomineres til priserne fra mandag d. 12. august. Eventet Når Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd inviterer til den festlige prisuddeling, vil det i år finde sted på Schweizerhalle i Tønder. "Erhvervslivets prisuddeling er blevet et årligt samlingspunkt for erhvervslivet i Tønder Kommune. Vi glæder os til at se jer og til at fejre vores virksomheds successer," siger Peter Engel-Andresen, Erhvervsdirektør for Tønder Erhvervsråd. Dørene åbner kl. 16.00, og festlighederne begynder kort efter. Prisuddelinger I løbet af aftenen vil følgende priser blive uddelt: Erhvervsprisen 2024 – Præmie 15.000 kroner sponsoreret af Sparekassen Bredebro Den Sociale Virksomhedspris 2024 – Præmie 10.000 kroner til 2 vindere sponsoreret af Tønder Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg Tønder Kommunes CSR-mærke 2024-2025 SMALLBusiness Prisen 2024 – Præmie 10.000 kroner sponsoreret af en udvalgt dommerkomi

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye