Tønder Kommune

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter

Del

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået. 

I tilbagemeldingen fremgår det, at Tønder Kommune tager Ankestyrelsens vurderinger til efterretning. Kommunen påbegynder nu arbejdet med at tilpasse de politiske retningslinjer, på de punkter, hvor Ankestyrelsen har vurdereret at Tønder Kommunes spørgsmål til projekternes økonomiske bidrag til lokalområderne, ikke er i overensstemmelse med planloven.

Kommunen understreger, at de økonomiske bidrag fra projektejere aldrig har været et krav, men en opfordring til, at ansøgere frivilligt oplyser om eventuelle bidrag til lokaludvikling, hvilket er standardpraksis i andre dele af landet.

Formålet er, at sikre transparens og at bidragene kommer lokalbefolkningen til gode, uden at disse har haft indflydelse på den administrative behandling af projektansøgningerne. Tønder Kommune har ingen bestemmende indflydelse over den almennyttige forening, som står for administrationen af de lokale bidrag, hedder det i tilbagemeldingen.

Borgmester Jørgen Popp Petersen opfordre til, at fastholde den fælles ambition hen imod en mere lokal bæredygtig fremtid, som ifølge ham, selvfølgelig indbefatter både lokal opbakning og afkast: "Nu arbejder vi videre med de igangsatte projekter og den supplerende ansøgningsrunde og opretholder vores dedikation til at fremme VE-projekterne,” siger borgmesteren og fortsætter: ”Vi skal håndtere mange interesser og komplicerede love og regler i vores bestræbelser på at producere grøn energi, men med vores tilbagemelding forpligter vi stadig os selv på at for at få tingene til at ske. Nu laver vi de nødvendige tilpasninger, og derefter kan vi fortsætte arbejdet for at nå vores ambitiøse mål om opstilling af vindmøller og solceller, der skal give os alle en grønnere energifremtid,” slutter han. 

Som følge af Ankestyrelsens tilbagemelding vil Tønder Kommune tilrette sine politiske VE retningslinjer og ansøgningsskemaer, så de er i overensstemmelse med Planlovens formål og kommunalfuldmagtsreglerne. Ændringerne vil blive implementeret efter sommerferien, og vil tage hensyn til de nye formuleringer i Energistyrelsens spørgeskema som offentliggøres senere i år.

27 ud af de 31 medlemmer af kommunalbestyrelsen godkendte tilbagemeldingen til Ankestyrelsen.

Tilbagemeldingen kan læses i sin fulde længde her: Kommunalbestyrelsen - Byrådssalen, Tønder Rådhus (toender.dk)

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye