AutoMester DanmarkAutoMester Danmark

Ny ejer af den lokale AutoMester: Fra barnedrøm til virkelighed

Del

Kildegaards Auto bliver til Dams Auto. Det sker, når Martin Dam overtager AutoMester-værkstedet, der har ligget i Gislev de seneste 47 år. Mekanikeren vil både bevare og fornye - og fejre det hele med en pølsevogn

Fra venstre: Jimmy Nielsen (mekaniker/svend), Martin Dam (ny indehaver), Erik Kildegaard (tidl. indehaver), Bodil Kildegaard.
Fra venstre: Jimmy Nielsen (mekaniker/svend), Martin Dam (ny indehaver), Erik Kildegaard (tidl. indehaver), Bodil Kildegaard.

Efter 47 år ved roret, takker Erik og Bodil Kildegaard af som ejere af AutoMester-værkstedet på Håndværkervej i Gislev. Og hvem der overtager værkstedet kan næppe være nogen overraskelse for dem, for allerede som 10-årig delte Martin Dam ambitionen med de nu afgående ejere, der var venner af familien: “Når jeg bliver stor, så skal jeg overtage værkstedet.” 

Martin Dam er - ligesom værkstedet - 47 år gammel og har dybe rødder i lokalsamfundet. Helt fra barnsben rodede han med biler med sin far, der var automekaniker, og hvor han “må være tabt i olien som lille,” som han udtrykker det. Når ikke han var der, cyklede han de otte kilometer fra Kværndrup til Gislev, hvor hans nyerhvervede værksted altid har ligget.
“Jeg har kendt Erik og Bodil hele mit liv. De var med til min barnedåb,” beretter Martin Dam og fortsætter: “Da værkstedet kom til salg, tænkte jeg, at jeg var nødt til at give det et skud. Jeg har tænkt på det mange gange, mens jeg har arbejdet som mekaniker og senest som vejserviceredder for Falck. Men nu kom muligheden, og så må jeg give det alt, hvad jeg har. Og de er heldigvis rigtig glade for, at det blev mig. Det er jo deres livsværk, og de ved, at jeg vil drive det videre i samme ånd og med samme høje kvalitet og gode service, som folk kender stedet for. Det er bare en anden stemme i telefonen og et nyt navn på skiltet.” 

Gislevs lokale AutoMester-værksted skifter navn fra Kildegaards Auto til Dams Auto. 

Plads til erfaring og fornyelse
Den nye værkstedsejer er heldigvis ikke alene. For Jimmi Nielsen, der er svend, kan fejre 20 års jubilæum i august, og han vil også være at finde på værkstedet fremover. Det bliver dog ikke et traditionelt mester og svend-forhold:
“Vi har kørt motorcross sammen i mange år og kæmpet i både tørvejr og regnvejr til løb. Så vi kender hinanden, og jeg føler, at stedet er lige så meget hans som mit,” fortæller Martin Dam.

De drømmer dog om at udvide til et trekløver og først og fremmest ansætte en lærling i efteråret. Noget Martin Dam mener, at alle værksteder bør gøre:
“Når man mangler gode folk, må man selv gøre noget ved det. Og jeg vil gerne tage det ansvar og få uddannet nogle unge, der kan være med til at fremtidssikre branchen.” 

Det ligger ham i det hele taget meget på sinde at føre branchen ind i fremtiden, og det er en af grundene til, at han fortsat vil være en del af AutoMester - ligesom værkstedet har været det, fra AutoMester kom til for mere end 30 år siden.
“AutoMester står for kvalitet og uddannelse. Det er vigtigt, hvis man skal overleve. Vi er konstant i gang med at gøre os bedre og klogere til glæde og gavn for kunderne og deres biler,” afslører Martin Dam, der selv skal på et lederkursus i efteråret, mens svenden skal på skolebænken med el- og hybrid på skemaet.

I forbindelse med ejerskiftet bliver værkstedet en del af AutoMester E+. Det er et koncept, der sætter fokus på tiltag, som er lidt mere miljø-, kunde- og medarbejdervenlige end alternativet:
“Det handler ikke kun om el- og hybridbiler, men også om at være i øjenhøjde med kunden. Hos os kan du snakke med mekanikeren, der har lavet din bil. Det kan noget særligt,” understreger Martin Dam.

Åbent hus: Fejring af fortid og fremtid
Lige nu har Martin Dam med egne ord “150 forskellige opgaver” at se til, efter han er trådt til, og det er kombineret med ekstra travlhed, mens andre værksteder holder sommerferielukket. Han har dog alligevel tænkt sig at markere ejerskiftet på værkstedet med åbent hus, hvor der vil være pølsevogn og kolde drikke:
“Det bliver en dag, hvor vi både siger farvel og og goddag og fejrer jubilæum. Jeg håber, at mange både gamle og nye kunder og venner af huset vil kigge forbi til et par hyggelige timer.” 

Dams Auto holder åbent hus fredag d. 9. august kl. 13.00-16.00. 

Nøgleord

Kontakter

Om AutoMester

AutoMester er Danmarks største værkstedskæde med næsten 400 værksteder. Den prisvindende kæde investerer i grønnere tiltag og nye teknologier, mens de tilbyder service og reparation af alle slags biler - uanset mærke, model og årgang. Fordi det skal være enkelt at være bilejer. 

Følg pressemeddelelser fra AutoMester Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AutoMester Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye