Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bog, Bøf og Bif i Glumsø

Del

Torsdag den 12. september kl. 17.45-ca. 22.00 inviteres der til endnu en spændende kulturel aften i Glumsø. Vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen ”Mørkeland” af Niels Krause-Kjær, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.

"Mørkeland" er en politisk thriller om demokratiets status.
"Mørkeland" er en politisk thriller om demokratiets status. Credit: Nordisk Film

”Bog, Bøf og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Denne gang skal vi se filmen, ”Mørkeland”.

På rollelisten ses Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro, Lene Maria Christensen, Tommy Kenter,

Charlotte Munck, Mathilde Arcel, Sofia Nolsøe og Patrick A. Hansen.

 

Intriger, magtspil og demokrati i forfald

Bogen ”Mørkeland” (2019) af Niels Krause-Kjær er efterfølgeren til ”Kongekabale” (2000). Historien giver et gensyn med journalisten Ulrik Torp, som nu er midt i 50’erne. Han er i krise, både med sit liv og fraværet af identiteten som journalist, efter en fyringsrunde på Dagbladet. En uventet chance giver ham muligheden for at vende tilbage til sin gamle avis som praktikant. Han skal dog ikke længere skrive de politiske artikler. Nu skal han hjælpe til med andet stof i en tid, hvor alle er optaget af et kommende folketingsvalg. Torps research fører ham i direkte kollisionskurs med en række tidligere politikere og topembedsfolk, der har deres helt egen agenda for at forsvare samfundet og demokratiet.

Politisk thriller om demokratiets status

I filmen drages vi endnu en gang sammen med Ulrik Torp ind i en politisk sammensværgelse - denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

Efter en fyringsrunde på sin tidligere arbejdsplads ender Ulrik Torp (Anders W. Bertelsen) i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll (Nicolas Bro), beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Sammen med de unge praktikanter, Emma (Mathilde Arcel) og Simon (Patrick A. Hansen), kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver i de rette hænder.

Mikkel Serup, som står bag (”Kastanjemanden” og ”Den bedste mand”), har instrueret, mens Marie Østerbye (”Fred til lands” og ”Rita”) har stået bag manus. Filmen har premiere den 22. august 2024.  

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Glumsø Bibliotek fra torsdag den 15. august.

Aftenens program i biografen:

Fra kl. 17.45-19.00 – Café Rejseladen

Menu: Luksus burger-buffet

Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)

Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio

Fra kl. 19.30-ca. 22.00

Oplæg om bogen bag filmen, "Mørkeland" ved Glumsø Bibliotek. Vi ser filmen af sammen navn og taler om den bagefter.  

Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!

Samlet pris for spisning og biograf: 180 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert). I prisen er inkluderet en kop kaffe eller te i biografen.

Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio.

Er du vegetar eller lign., kan du skrive til Marianne fra Café Rejseladen på: Oskar.Rosell@mail.tele.dk

Vil du høre mere om arrangementet, er du velkommen til at henvende dig til:

Glumsø Bibliotek: 55 88 40 30

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Litterær aftenvandring rundt om søen i Glumsø29.7.2024 10:42:04 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 22. august kl. 17.00 – ca. 20.50 kan du komme med på en litterær aftenvandring rundt om søen i Glumsø. Mens vi går, lader vi os inspirere af forfatteren Tomas Espedals bog: Gå eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv (2007). Vi slutter af i Café Rejseladen med at spise nogle tyrkiske specialiteter, som relaterer sig til bogen. Det er Næstved Bibliotek og Borgerservice, som står bag arrangementet, som er en del af eventet ”Gang i Næstved”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye