Studerende fra Aalborg Universitet bidrager til NASA’s Mars-mission
Forskning fra AAU-studerende gør det nemmere og hurtigere at analysere sten og jord, som NASA’s rovere indsamler på Mars.
Tre software-studerende fra Aalborg Universitet - Christian Bager Bach Houmann, Patrick Forstholm Østergaard og Ivik Lau Dalgas Houstrup - hjælper med at forbedre analysen af data på de to rovere, som NASA har sendt til Mars.
”Det har været lidt af en drengedrøm. Måske bliver vi ikke astronauter, men vores bidrag kan forhåbentlig hjælpe os med at blive klogere på, hvad der er på Mars”, siger Patrick Forstholm Østergaard.
De studerendes arbejde har været med til at forbedre analysen af data fra NASA's ChemCam- og SuperCam-instrumenter, som er monteret på Mars-roverne. De har udviklet metoder til at kombinere forskellige modeller og teknikker, der effektivt behandler og analyserer data. Deres kode har automatiseret processer, der tidligere var manuelle og tidskrævende, og de har tilføjet en ny funktionalitet, der hjælper forskerne med at give en bedre forståelse for den komplekse data.
”Vi har været med til at tage de første spadestik til at åbne op for, hvordan man kan anvende data. Vi har præsenteret dem for nogle specifikke teknikker, som har vist sig lovende for missionerne, og har samtidig påvist en tilgang, som vil være lovende i fremtiden”, siger Ivik Lau Dalgas Houstrup.
Projektet har strakt sig over 9. og 10. semester, og de tre studerende beskriver forløbet som både givende og specielt.
”Samarbejdet med NASA har i høj grad forstærket vores ambitioner om at arbejde med noget, som skaber en reel forskel”, siger Christian Bager Bach Houmann, der er glad for, at softwareingeniører har mulighed for at arbejde bredt på tværs af felter.
De tre studerende skal fortsat hjælpe NASA med at udvikle et analyseværktøj til forskning inden for området. Derudover vil de studerende udgive deres arbejde, så metoderne kan blive bredere anvendt.
De studerende har i over et år haft et tæt samarbejde med deres vejledere Daniele Dell'Aglio og Juan Manuel Rodriguez fra Institut for Datalogi og har løbende haft møder med deres bi-vejleder Jens Frydenvang fra KU samt forskere fra USGS, der alle er markante medlemmer af NASA’s missioner, og har kunnet give en unik indsigt i missionernes udvikling og fremtidsmål.
Kontakter
Christian Bager Bach Houmann
softwarestuderende
Lilla Bogø RasmussenPresse
Tlf:28291237lbra@adm.aau.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Sårbare patienter kan blive tabt, når de selv skal kontakte egen læge19.9.2024 09:03:07 CEST | Pressemeddelelse
De svageste patienter risikerer at komme i klemme, når kræftopfølgning overgår fra hospitalet til egen lægen. Det viser en undersøgelse fra Aalborg Universitet. Det er vigtigt at have in mente, når udviklingen af det nære sundhedsvæsen nu går i gang.
Danmark kan fordoble industrien for cybersikkerhed og gøre os mere robuste over for cyberangreb18.9.2024 12:17:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny rapport viser, at vi skal uddanne langt flere og investere langt mere i cybersikkerhed, hvis vi skal beskytte samfundet og danske virksomheder mod den stigende hybridkrig.
Sundhedsudspil er en god nyhed for sundheden i Nordjylland18.9.2024 11:26:47 CEST | Pressemeddelelse
Der skal fremover uddannes flere læger på Aalborg Universitet. Regeringen har nemlig i deres udspil som opfølgning på Strukturkommissionens rapport fastslået, at vi i Region Nordjylland er gode til at få vores dygtige læger ud i primærsektoren.
Forskere: Unge er ikke ”bare” i trivsel eller mistrivsel – og de er fulde af handlekraft13.9.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Unge har en række strategier for at trives og arbejder hårdt for det. Mange opsøger fællesskaber, er gode til at dele deres følelser med vennerne og trækker sig fra de døgnåbne fællesskaber på nettet, når det behøves. Det viser en ny og usædvanlig undersøgelse af unges ”trivselsbestræbelser”, som bygger på interview med 337 personer.
Grønt flybrændstof kræver billig strøm og mindre tøven11.9.2024 05:49:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi kan dække hele Danmarks indenrigsbehov med grønt flybrændstof, men der er både politiske, økonomiske og tekniske udfordringer, der skal løses, før det bliver en realitet. Det konkluderer ny forskning fra Aalborg Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum