Energi Fyn

Bredbåndspuljen er åben. Få hjælp til at søge hos Energi Fyn

Del

Det er tid til at søge statens Bredbåndspulje om tilskud, hvis man bøvler med langsomt internet. På Fyn kan omkring 2.000 adresser i år søge Bredbåndspuljen om tilskud til etablering af hurtigt internet. Hos Energi Fyn står de klar til at hjælpe med rådgivning.

Energi Fyn har udrullet fibernet mange steder på Fyn. Det gælder også i områder, hvor der bor få og er langt mellem husene.
Energi Fyn har udrullet fibernet mange steder på Fyn. Også i områder, hvor der bor få og er langt mellem husene. Det betyder, at der i år kun er omkring 2.000 fynske husstande, der kan søge Bredbåndspuljen om tilskud til hurtigt internet. Energi Fyn

Statens Bredbåndspulje er åben, men antallet af adresser på Fyn, der kan få tilskud til etablering af fibernet gennem Bredbåndspuljen, er faldet kraftigt de seneste år. 

Årsagen er, at blandt andet Energi Fyn allerede har udrullet fibernet til mange husstande i yderområderne på Fyn.

-I 2016 var der knap 26.000 bredbåndspuljeberettigede adresser på Fyn. Tallet er faldet til ca. 2.000 i 2024. Og i Energi Fyns forsyningsområde er der kun ca. 1.000 adresser tilbage, der kan søge om midler fra Bredbåndspuljen, fortæller Energi Fyns nye bredbåndsdirektør Klaus Hieronymus Stenger. 

Han forklarer, at det ikke skyldes, at Statens Bredbåndspulje allerede har givet tilskud til mange adresser på Fyn. I årenes løb er der kun blevet givet tilskud til 1.502 adresser i Energi Fyns forsyningsområde.

-Energi Fyn har gennem årene udbygget fibernet i mange områder, der egentligt var berettiget til at modtage tilskud fra statens side gennem Bredbåndspuljen. Vi har foretaget investeringen selv til gavn og glæde for vores andelshavere, fortæller Klaus Hieronymus Stenger.

Energi Fyn er ejet af 220.000 fynske andelshavere og ønsker at give andelshaverne adgang til det moderne digitale liv samt medvirke til at udvikle Fyn gennem investeringer i fibernet. Det betyder, at Energi Fyn i dag tilbyder fibernet til 130.000 fynske husstande.

-Vi er ejet af fynboerne og ønsker at bidrage til udviklingen på Fyn ved at udrulle fibernet. Derfor fortsætter vi med at udrulle fibernet til endnu flere fynboer de kommende år. Der vil naturligvis være enkelte adresser, som det ikke vil være muligt at forsyne med fibernet, fordi investeringen er for voldsom. Her kan Bredbåndspuljen heldigvis hjælpe, lyder det fra Klaus Hieronymus Stenger.

Bredbåndspujlen kan søges nu

Dette års ansøgningsrunde til Bredbåndspuljen er åben nu. 

For at søge Bredbåndspuljen er det et krav, at man søger som en sammenslutning af borgere fra samme nærområde. Ordningen gælder desuden kun for adresser, der har adgang til fast bredbånd på mindre end 100 Mbit/s download og mobilt bredbånd på mindre end 600 Mbit/s.

I år har enkelte adresser også kunnet søge uden at slå sig sammen med andre adresser i lokalområdet. De adresser har fået information via Digital Post og skulle tilmelde sig inden den 10. juli 2024.

Energi Fyn hjælper gerne med ansøgningen, hvis man er klar til at gøre en indsats for at få lokal opbakning til fibernettet.

Informationsmøde om Bredbåndspuljen

Den 20. august kl. 19 holder Energi Fyn informationsmøde om Bredbåndspuljen på Sanderumvej 16 i Odense.

Her kan du blandt andet få information om, hvordan du sammen med naboer fra dit lokalområde kan annoncere et projekt til bredbåndspuljen, tidsfrister du skal være opmærksom på, hvilke krav der er for at søge puljen, og hvordan Energi Fyn kan hjælpe i processen.

Har du spørgsmål til Bredbåndspuljen, er du velkommen til at kontakt Energi Fyn på telefon 70131900.

Fakta om fibernet og Bredbåndspuljen

  • Fibernet er baseret på lyslederkabler og kan håndtere uanede mængder data med lysets hast. Det gør forbindelsen stabil og lynhurtig.
  • Du får en personlig forbindelse, som går direkte til din bolig, og du er derfor altid sikret hastighedsgaranti. Det vil sige, at du som minimum får den hastighed, som du betaler for - også selvom du og hele din familie uploader, downloader og streamer på samme tid.
  • Forbindelsen bliver ikke påvirket af andre brugere, afstanden til en central eller træer og høje bygninger.
  • På Energi Fyns fibernet kan man vælge internet og tv fra en lang række forskellige indholdsudbydere.
  • Bredbåndspuljen er et tilskud til etablering af bredbånd, som husstande med dårlig internetdækning kan søge. Staten har afsat 50 millioner kroner til Bredbåndspuljen i 2024.
  • På landsplan er der registreret godt 24.000 tilskudsberettigede adresser. 2.000 af dem er på Fyn.
  • Du kan læse mere om Bredbåndspuljen på energifyn.dk/bredbaandspuljen
  • Energi Fyn holder informationsmøde om Bredbåndspuljen den 20. august kl. 19 på Sanderumvej 16, 5250 Odense SV.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Energi Fyn

Energi Fyn er en moderne energikoncern ejet af 220.000 fynske andelshavere.

Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.

Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger. Vi udruller fibernet på Fyn og tilbyder forskellige bredbåndsløsninger. Vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn.

Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn og har stort fokus på at udbygge elnettet, så vi også i fremtiden har et robust og stabilt elforsyningsnet, der understøtter den grønne omstilling.

Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn. 

Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger over 420 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, it, administration, økonomi, kundeservice med mere. 

Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye