Næstved Bibliotek og Borgerservice

Litterær aftenvandring rundt om søen i Glumsø

Del

Torsdag den 22. august kl. 17.00 – ca. 20.50 kan du komme med på en litterær aftenvandring rundt om søen i Glumsø. Mens vi går, lader vi os inspirere af forfatteren Tomas Espedals bog: Gå eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv (2007). Vi slutter af i Café Rejseladen med at spise nogle tyrkiske specialiteter, som relaterer sig til bogen. Det er Næstved Bibliotek og Borgerservice, som står bag arrangementet, som er en del af eventet ”Gang i Næstved”. 

Vi lader vi os inspirere af forfatteren Tomas Espedals bog: "Gå eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv", mens vi går rundt om søen.
Vi lader vi os inspirere af forfatteren Tomas Espedals bog: "Gå eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv", mens vi går rundt om søen. Credit: Næstved Bibliotek

Aftenstunden markerer den sidste del af dagen, hvor vi nærmer os solnedgang. Og det giver en ganske særlig ro, som hviler over naturen. Den litterære gåtur rundt om søen tilbyder en anderledes naturoplevelse i krydsfeltet mellem natur, bevægelse og litteratur.

Vi mødes kl. 17.00 foran Glumsø Bibliotek. Efter en varm velkomst og en kort introduktion, går vi sammen ned til søen i Glumsø.

Om at gå igennem landskabet

På denne litterære gåtur skal vi rundt om søen, mens vi bliver ført ind i Tomas Espedals passager om at gå igennem landskabet. Turen varer ca. 2 timer. Tomas Espedal filosoferer i sin bog Gå eller kunsten af leve et vildt poetisk liv (2007) over det at gå: Hvad det betyder at gå sammen, eller hver for sig; hvordan det påvirker dig at gå op eller ned ad bakke, hvad det betyder at gå sammen i stilhed m.m.

Vi stopper også op ude ved ”Fugleskjulet” og hører et stykke musik, som relaterer sig til bogen. Når vi er kommet rundt om søen, så går vi sammen tilbage gennem Glumsø til Café Rejseladen. Her venter der os Lahmacun (tyrkisk pizza), Fasulye piyazi (hvid bønnesalat med æg og tomater) samt tyrkisk brød, med inspiration fra bogen.

- Der er noget særligt ved at gå rundt om søen i Glumsø – og det bliver ikke ringere, når man krydrer turen med oplæsning fra Tomas Espedals bog om at gå, fortæller kulturformidler Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek, som gennem flere år har lavet litterære vandringer både på Enø, i Glumsø samt i Fruens Plantage.      

Billetter til 90 kr., som dækker spisning i Café Rejseladen, kan købes på: www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Praktisk om turen

  • Turen er ca. 4,5 km lang.
  • Vi mødes kl. 17.00 foran Glumsø Bibliotek, Torvet 1, 4171 Glumsø. Efter en kort introduktion, går vi sammen ned til søen. 
  • Undervejs vil vi tage holdt og lytte til uddrag fra Tomas Espedals bog: Gå eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv (2007) samt lytte til lidt musik.  
  • Vi går sammen tilbage gennem Glumsø til Café Rejseladen, hvor vi spiser nogle tyrkiske specialiteter, som relaterer sig til bogen. Vi slutter af ca. kl. 20.50.
  • Husk påklædning og sko efter dagens vejrforhold. 

Fakta: Turen er en del af ”Gang i Næstved”, som viderefører traditionen fra Vandrefestivalen.  Der afholdes en række gå-arrangementer i perioden fra den 19. august til den 25. august 2024

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt. 

Kontakter

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye